Exterior de l'ambaixada americana a Trípoli.
Exterior de l'ambaixada americana a Trípoli.
Trípoli

Els Estats Units i Turquia evacuen les seves ambaixades de Líbia

Washington i Ankara han decidit evacuar el seu personal diplomàtic de Líbia pels enfrontaments que hi ha entre diferents milícies a la capital

RedaccióActualitzat

Els Estats Units i Turquia han decidit evacuar el seu personal diplomàtic de Líbia pels enfrontaments que hi ha entre diferents milícies a la capital, Trípoli

L'evacuació s'ha fet per terra cap a la veïna Tunísia amb cobertura d'avions F-16 i helicòpters i ha durat unes cinc hores. Washington ha tancat l'ambaixada en previsió de possibles incidents. Segons el Departament d'Estat, el tancament de l'ambaixada és temporal i només per motius de seguretat.

Turquia també ha evacuat les 700 persones de la seva delegació diplomàtica.

Els Estats Units recomanen als seus ciutadans que no viatgin al país nord-africà, on hi ha una inestabilitat creixent i enfrontaments cada cop més acusats entre milícies rivals.

En la decisió de la Casa Blanca hi pot haver influït l'assassinat del seu ambaixador i de tres membres del personal diplomàtic al consolat de Bengazi, l'any 2012, durant la guerra civil que va provocar la caiguda del règim de Moammar al-Gaddafi.

 

 

Anar al contingut