Lagos

Màxima alerta i vigilància en tots els punts de migració de Nigèria per l'Ebola

El primer cas d'Ebola detectat a Lagos ha posat en alerta a les autoritats, que també tenen sota observació la resta de passatgers que viatjaven amb l'home mort procedent de Libèria

RedaccióActualitzat

Nigèria manté en vigilància tots els passos migratoris del país, després de confirmar-se que un home procedent de Libèria i que va morir en un hospital de la capital nigeriana era portador del virus de l'Ebola.

Es tracta del primer cas confirmat en aquest país africà, el més poblat del continent.

L'home va començar a tenir símptomes quan viatjava en avió cap a Lagos, on va ser immediatament hospitalitzat en condicions d'aïllament.

El ministre de Salut de Nigèria, Onyebuchi Chukwu, ha informat que els altres passatgers de l'avió han estat posats sota observació.

Més de 600 morts per Ebola a l'Àfrica Occidental

Segons l'últim recompte realitzat per l'Organització Mundial de la Salut (OMS) el 15 de juliol, el brot d'Ebola que assola l'Àfrica Occidental ja ha infectat 964 persones, de les quals 603 han mort. Ara ja són més de 660 persones.

A Guinea Conakry, on va sorgir el brot el 22 de març passat, el nombre d'infectats és de 406, dels quals 304 han mort.

Posteriorment, el virus es va estendre a Libèria, on se n'han comptabilitzat 172 casos i 105 morts, i a Sierra Leone, on se n'han detectat 386 casos i hi ha hagut 194 morts.

La malaltia, que es transmet per contacte directe amb la sang i fluids corporals de persones o animals infectats, causa hemorràgies greus i pot tenir una taxa de mortalitat del 90%.

Aquesta és la primera vegada que s'identifica i es confirma una epidèmia d'Ebola a l'Àfrica Occidental, ja que fins ara sempre s'havien produït a l'Àfrica Central.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut