Madrid

Pedro Sánchez equipara violència de gènere i independentisme en el discurs de clausura del congrés del PSOE

Pedro Sánchez carrega contra la corrupció, fent referència també a Jordi Pujol, reivindica els seus predecessors i anuncia un PSOE fort i unit en el discurs de clausura del congrés que l'ha fet nou líder socialista

RedaccióActualitzat

En el discurs de clausura del congrés extraordinari, Pedro Sánchez anuncia un PSOE fort i unit, reivindica la figura i la feina dels seus predecessors i carrega contra la corrupció.

En aquest apartat, el nou líder socialista fa referència a Jordi Pujol i critica la seva "hipocresia" perquè "quan ha de triar entre pàtria i patrimoni", tria patrimoni i s'ho emporta a un paradís fiscal. També ha animat els catalans que, en comptes d'anar-se'n d'Espanya, s'alliberin de l'atur i la corrupció:

"Llibertat i separació no són iguals. Els catalans i la resta dels espanyols volem alliberar-nos dels mateixos mals, que es diuen crisi, la falta de treball, la decadència institucional, la corrupció, i n'hi ha molta a Catalunya, pel que estem veient, i la desigualtat "


Sobre el mateix tema, Pedro Sánchez també ha dit que li donarà un "clar i rotund no" al president del Govern, Mariano Rajoy, sobre l'elecció directa d'alcaldes, i ha afegit que si de veritat vol una regeneració democràtica ha de començar netejant "casa seva".

Sánchez ha elogiat el PSC, així com a Miquel Iceta i Pere Navarro, com l'únic partit que a Catalunya ha aixecat la "bandera de la convivència" en un moment tens. El secretari general del PSOE avisa:

"L'independentisme, la crisi, la pobresa, l'atur i la violència de gènere han d'indignar Espanya"

Sánchez també ha dit als delegats assistents al congrés federal extraordinari i que han avalat la nova executiva federal del PSOE pel 86,19%, que és "un pèssim dia per als que volen un PSOE feble", perquè d'aquest congrés surten "més forts i més units".

Sánchez s'ha mostrat convençut que els socialistes protagonitzaran una "remuntada" en els pròxims mesos i anys i ha recordat a tots els seus companys que són "els successors del partit més important d'Espanya", que ha aconseguit "grans avenços" per al país:

"Aquí estem, dempeus, en marxa, per canviar Espanya una vegada més, ho hem fet dues vegades i ho tornarem a fer una tercera"

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut