Barcelona

PP, Iniciativa i Ciutadans demanen que es retiri el sou institucional d'expresident a Jordi Pujol

PPC, Iniciativa i Ciutadans posen en dubte la pensió vitalícia de Jordi Pujol com a expresident de la Generalitat i el lloguer de l'oficina del passeig de Gràcia

RedaccióActualitzat

Pot mantenir Jordi Pujol el sou d'expresident després de la seva confessió? Aquesta és la reflexió que inciava aquest dissabte Ciutadans i que 24 hores després ha obtingut ressò en les files del Partit Popular i d'Iniciativa.

Les tres formacions posen en dubte la pensió vitalícia de Jordi Pujol com a expresident de la Generalitat. El PP ja ha demanat per boca de la seva presidenta, Alícia Sánchez-Camacho, que s'obri una comissió d'investigació sobre l'herència no declarada de Jordi Pujol a l'estranger.

Camacho reclama que Pujol comparegui al Parlament per donar explicacions i demana a Convergència que es replantegi les responsabilitats de la figura de l'expresident a la formació. Pel que fa al càrrec vitalici, demana una "reflexió profunda i ètica sobre si s'ha de mantenir amb fons públics de tots els catalans" l'expresident.

A través d'un comunicat, Iniciativa afegeix al sou de Jordi Pujol, el lloguer de l'oficina del passeig de Gràcia. A més a més, també reclamen que ja no se li apliqui el tractament protocol·lari de "Molt Honorable".

El secretari general d'Iniciativa per Catalunya Verds, Josep Vendrell, considera que és "molt greu" que algú amb el seu càrrec hagi estat incomplint la llei i defraudant diners a Hisenda, "vulnerant la dignitat de la presidència de la Generalitat.

"És evident que el que ha fet no té res d'honorable sinó tot el contrari"

La formació ecosocialista ja demanava dissabte la compareixença de l'expresident al Parlament.

Ciutadans va fer les valoracions més dures després de la confessió. El seu secretari general i portaveu, Matías Alonso, va demanar a l'expresident que renunciés als beneficis del càrrec i també que abandonés "qualsevol relació amb la política".

Un sou de 86.000 euros

Tal com estableix la llei de l'estatut dels expresidents de la Generalitat, Pujol té dret a una pensió vitalícia com a expresident del 60% del sou del president de la Generalitat. Això són 86.141 euros.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut