Soldat de les tropes ucraïneses confisca armament als rebels.
Soldat de les tropes ucraïneses confisca armament als rebels.
Kíev

Tretze morts a causa de la represa de combats entre les tropes governamentals i les milícies separatistes a Ucraïna

L'equip d'experts holandesos que havia estat autoritzat a buscar proves sobre el terreny on es va estavellar l'avió de Malaysia Airlines, ha hagut de retirar-se a causa de la represa dels combats

RedaccióActualitzat

Les tropes ucraïneses continuen el seu avanç per estrènyer el setge al voltant de les ciutats de Lugansk i Donetsk, les grans places fortes de les milícies separatistes prorusses a l'est d'Ucraïna, mentre augmenten les víctimes civils.

Els combats més intensos es lliuren al costat de les ciutats de Debaltsevo i Gorilivka, totes dues de gran importància estratègica, ja que el seu control, per part de les tropes governamentals, permetria pràcticament tallar les comunicacions entre Lugansk i Donetsk.

A causa de la represa dels atacs, tretze habitants de Gorilivka han mort pel foc d'artilleria al centre de la ciutat mentre el comandament militar ucraïnès i les milícies prorusses s'acusen mútuament de les morts.

Segons el comandament ucraïnès, aquests atacs contra nuclis urbans persegueixen un doble objectiu: desprestigiar les tropes governamentals i intimidar la població.

Per la seva banda, l'oficina de premsa de l'autoproclamada República Popular de Donetsk denuncia que les forces ucraïneses van bombardejar un hospital de Debaltsevo on es trobaven ingressats milicians ferits.

Mentrestant, l'equip d'experts holandesos, que havia estat autoritzat pels rebels prorussos a buscar proves sobre el terreny on es va estavellar l'avió, ha hagut de retirar-se a causa de la represa dels combats. Algunes fonts afirmen que sota diferents pretextos les milícies separatistes no permeten als experts internacionals accedir al lloc on es troben les restes de l'avió de Malaysia Airlines on van morir 298 persones. Les autoritats ucraïneses asseguren que el Boeing-777 va ser derrocat per un míssil terra-aire disparat des de territori controlat pels separatistes prorussos.

Anar al contingut