Barcelona

Neix la iniciativa d'obrir els barris menys cèntrics als turistes perquè descobreixin una altra Barcelona

Barcelona és una de les ciutats més visitades d'Europa, la cinquena més turística, i molts visitants es comencen a interessar per descobrir una Barcelona que no surt als mapes turístics

RedaccióActualitzat

Barcelona és una de les ciutats més visitades d'Europa. És la cinquena més turística, per darrere de Londres, París, Berlín i Roma, amb més de set milions i mig de visites el 2013.

I és una xifra que cada any se supera. En només vuit anys el nombre de turistes s'ha incrementat gairebé un 28%.

A la ciutat hi ha 583 establiments hotelers, fet que suposa una capacitat de 73.000 llits. Aquesta xifra també està en augment, amb sis nous hotels que han d'obrir al segon semestre d'aquest any.

I una dada molt significativa: el 42% dels turistes que visiten Barcelona repeteixen. Per això es volen diversificar els atractius turístics i obrir els barris menys cèntrics als visitants. Una iniciativa que no agrada a alguns veïns.

Nova manera de veure Barcelona

Molts d'aquests turistes repetidors fugen del bullici de la plaça de Catalunya per descobrir una Barcelona que no surt als mapes turístics.

Hi ha guies especialitzats que ja munten itineraris diferents dels habituals. No només els ensenyen el més glamurós, també el que és més autèntic i crida més l'atenció. En definitiva, tot allò que ha anat perdent el centre de Barcelona.

El fet de no trobar turistes dóna al visitant aquesta sensació d'intimitat, lluny de les cues i de la massificació a què estan més acostumats.

La intenció de l'Ajuntament és descongestionar les zones amb més turisme, i per això busca nous llocs per promocionar.

Però la convivència entre turisme i veïns no sempre és fàcil. A molts no els agrada que posin el nas en llocs tranquils, o que són de pas particular, per exemple.

L'Ajuntament defensa que és una oportunitat per repartir els beneficis que genera el turisme.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut