Servei d'Urgències col·lapsat a la Vall d'Hebron.
Servei d'Urgències col·lapsat a la Vall d'Hebron.
Barcelona

Una cinquantena de treballadors i veïns es concentren a la Vall d'Hebron contra el tancament de llits

Una cinquantena de veïns, treballadors i pacients s'han concentrat al vestíbul de l'hospital de la Vall d'Hebron per denunciar la falta de llits que hi ha al centre i el col·lapse d'Urgències

RedaccióActualitzat

Una cinquantena de veïns, treballadors i pacients s'han concentrat al vestíbul de l'Hospital Vall d'Hebron per denunciar la falta de llits que hi ha al centre.

Demanen que l'hospital obri una planta per assumir els pacients que estan a l'espera d'una habitació. Alguns asseguren que fa dies que s'esperen als passadissos. Després de diverses converses han aconseguit que s'habilitessin nous llits.

Els usuaris de la plataforma Servei d'Atenció Primària Muntanya han rebut una trucada dels treballadors de l'hospital dient que hi havia unes 70 persones ingressades d'urgència sense llit, una situació que, segons el col·lectiu, no és la primera vegada que succeeix.

Per la seva part, el gerent de l'hospital, José Navas, ha assegurat que el servei no està col·lapsat i aquesta xifra és la que ja assumeix l'hospital habitualment.

La plataforma ha convocat una concentració, que s'ha dirigit a la zona d'urgències de l'hospital, on han pogut comptar al voltant de 70 malalts sense llit, o amb llit als passadissos.

Posteriorment, membres de la gerència de l'hospital s'han reunit amb Servei d'Atenció Primària Muntanya i s'han compromès a habilitar vint nous llits per a aquells pacients que necessitaven passar la nit al centre.

Treballadors i pacients asseguren que la situació ha arribat a ser insostenible i que fins i tot hi ha pacients que fa tres dies que els atenen al passadís.

A més, el cap del Servei d'Urgències de l'Hospital, Xavier Jiménez, va ser destituït al juliol dies després de denunciar el col·lapse del seu departament en un article enviat a la premsa.

El punt àlgid de manca de llits serà durant l'agost, quan s'arribaran a tancar 225 dels 1.075 que hi ha. És a dir, un 21% menys. Treballadors de la Vall d'Hebron com de l'hospital de Bellvitge ja han protestat durant aquest estiu contra aquesta mesura.

Anar al contingut