Nova York

El Consell de Seguretat de l'ONU reclama un alto el foc humanitari immediat a Gaza

L'objectiu és que tant Hamas com Israel es comprometin a respectar un alto el foc incondicional durant la festa de l'Eid al-Fatir, que marca el final del ramadà, i més enllà

RedaccióActualitzat

El Consell de Seguretat de l'ONU ha demanat un "alto el foc humanitari immediat i sense condicions" en el conflicte entre israelians i palestins a Gaza.  L'objectiu és que tant Hamás com Israel es comprometin a respectar un alto el foc incondicional durant la festa de l'Eid al-Fatir, que marca el final del ramadà i més enllà.

El màxim òrgan de decisió de les Nacions Unides, en una declaració acordada per tots els seus membres, a més a més, ha cridat a les parts a treballar per un acord que aturi la violència de manera sostenible, partint de la proposta de pau plantejada per Egipte.

Barack Obama també ha trucat al primer ministre israelià per demanar-li una treva incondicional a Gaza. Coincidint amb el final del ramadà, els mercats de Gaza van reprendre el seu dinamisme després de dies de combats. Això sí, l'escassetat de productes havia fet encarir -i molt- els preus.

El cap de setmana ja ha estat marcat pels esforços constants per declarar una treva humanitària. Més o menys s'ha aconseguit, tot i que Hamas ha continuat llançant coets contra Israel, que han estat contraatacats amb més bombardejos. Això sí, la intensitat dels combats ha estat notablement més baixa que en dies anteriors.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut