Nova York

Una campanya per la pau impulsada per jueus i àrabs esdevé viral

Volen demostrar que jueus i palestins no són enemics

RedaccióActualitzat

Una campanya nascuda a Twitter per difondre un missatge de pau entre israelians i palestins s'ha estès per les diverses xarxes socials fins a esdevenir viral. Consisteix a penjar fotos de dues persones, una de cada bàndol, que poden ser parella, amics o familiars. Tot plegat, per difondre al món que jueus i musulmans rebutgen ser enemics. Tota una oportunitat per a la pau.

La iniciativa sembla que la va tenir una periodista nord-americana d'origen libanès que el dia 13 va publicar a Twitter una fotografia on besa el seu nòvio jueu. Tots dos mostren el "hashtag" "Jueus i àrabs rebutgen ser enemics".

 

 

L'etiqueta que van emprar va ser #JewsAndArabsRefuseToBeEnemies. El tuit afegia: "Ell em diu 'neshama', i jo li dic 'habibi' - dues paraules que volen dir el mateix, "carinyo"-. L'amor no parla el llenguatge de l'ocupació".

Des d'aleshores, centenars d'àrabs i jueus han penjat una fotografia similar. Una allau de parelles, familiars, amics que criden al món que jueus i musulmans poden conviure i ser feliços.

"Sóc mig libanesa i vaig créixer i passar molt de temps al Líban. Parlo àrab. El meu nòvio va néixer a Israel, viu a Israel i té doble nacionalitat. El que m'he adonat amb aquesta fotografia és que és una imatge que la gent reconeix immediatament i s'identifica amb ella. Aquesta guerra no és només sobre política, sinó de la gent que pateix els actes dels polítics. Volem emfatitzar la humanitat i l'empatia amb la gent que passa per moments difícils i això no és difícil", ha exposat la periodista Sulome Anderson, que actualment resideix a Nova York i escriu per a "The Atlantic".

La campanya a les xarxes ha estat un èxit i ha sumat milers d'adhesions, però tant ella com la seva parella, que pertany a una família jueva ortodoxa, han rebut crítiques per trivialitzar el que passa a Gaza.

 

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut