Manifestació al barri de negocis de Buenos Aires, amb un reciclador d'escombraries portant una bossa plena de deixalles.
Manifestació al barri de negocis de Buenos Aires. (Foto: Reuters)
Buenos Aires

L'Argentina afronta una possible suspensió de pagaments

La presidenta Cristina Fernández manté un pols amb els "fons voltor", que reclamen el pagament del deute de principis del 2000

RedaccióActualitzat

L'Argentina es prepara per afrontar una suspensió de pagaments, per segona vegada en dotze anys, després del primer "corralito". El govern de Cristina Fernández està portant al límit l'enfrontament amb els "fons voltor". La presidenta argentina insisteix que el país, a diferència del 2002, és solvent. Fernández assegura que reben "l'agressió per part de capitals especulatius de manera immerescuda"

Però l'embolic judicial amenaça l'economia del país. D'aquí a dos dies s'acaba el termini decretat pel Tribunal Suprem dels Estats Units per pagar els creditors. Si l'Argentina no paga, el país caurà en la suspensió de pagaments, malgrat que tingui recursos. I si fa efectiu el pagament, hi ha el risc que la resta de bonistes exigeixi compensacions estimades en 120.000 milions de dòlars. El govern apunta que hi ha marge per a l'acord i que ara cal paralitzar la sentència.

Anar al contingut