Sant Joan Despí

Montilla, sobre l'afer Pujol: "Plou sobre mullat"

RedaccióActualitzat

L'expresident de la Generalitat José Montilla ha dit a TV3 que se sent "sorprès i decebut" després de la confessió de Jordi Pujol que durant anys va mantenir un compte ocult en un paradís fiscal. Durant "L'entrevista de l'estiu" del canal 3/24, Montilla ha considerat que un cas com aquest fa mal a la política.

"Pujol ha estat l'adversari polític durant dècades, però sempre he tingut un respecte cap a la seva figura. Per tant, una notícia d'aquestes característiques es rep amb sorpresa i provoca una decepció".

Montilla ha considerat que després del text d'autoinculpació, Pujol haurà d'explicar-se i recorda que des de CDC ja s'ha avançat que es farà.

"Ell en el comunicat manifesta la voluntat d'explicar-se (...) i jo estic convençut que ho acabarà fent."

Pel que fa al procés català, també ha opinat que no s'ha d'esperar gaires coses de la trobada Mas-Rajoy, i que si els dos presidents acorden mantenir el diàleg ja serà un èxit. Malgrat tot, Montilla ha afirmat que personalment ell creu "en la via de la negociació i el pacte, no en cap altra".

Encara sobre el procés, l'exsecretari del PSC ha apuntat que Pedro Sánchez no està en contra de la consulta, sinó de com s'ha plantejat "perquè és un referèndum d'autodeterminació".

Per últim, Montilla s'ha referit al nou líder del PSC i ha opinat que "Miquel Iceta té les qualitats per liderar el PSC en aquests moments".

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut