Santi Vila ha signat un protocol per a l'impuls de valorització dels residus industrials amb Joaquim Gay de Montellà.
Santi Vila ha signat un protocol per a l'impuls de valorització dels residus industrials amb Joaquim Gay de Montellà. (Foto: ACN)
Barcelona

Santi Vila lamenta la contradicció entre els discursos "moralitzants" de Pujol i la seva confessió

Per la seva part, el cunyat de Pujol, Francesc Cabana, desvincula la confessió de l'expresident del "cas Banca Catalana"

RedaccióActualitzat

"Els discursos de Jordi Pujol anaven més enllà de la política i realitzava una reflexió moralitzant que ara resulta xocant". Així s'ha lamentat el conseller de Territori i Sostenibilitat, Santi Vila, de les contradiccions que troba en el comportament "inadmissible i reprovable" de l'expresident de la Generalitat.

Vila ha afegit que el fet que Jordi Pujol -que va ocultar durant 34 anys comptes a l'estranger- hagi estat un polític "caracteritzat per un component ètic" és el que fa "més mal a tots". Aquests fets afecten "l'ànima col·lectiva del país", ha declarat després de signar un acord sobre residus a Barcelona.

A l'espera que puguin sortir més detalls sobre l'ocultació a Hisenda d'aquests diners, Vila ha defensat ser "cautelosos" respecte a una possible reprovació de Pujol. El conseller ha afegit que és necessari "no idealitzar cap tipus de lideratge polític" ni "sobredimensionar" les capacitats dels polítics.

Per la seva banda, l'advocat Francesc Cabana, cunyat de Jordi Pujol, preveu que l'expresident deixarà tots els seus càrrecs a CDC. Malgrat això, Cabana ha desvinculat les revelacions de Pujol del "cas Banca Catalana".

Anar al contingut