Madrid

Camacho: "Ara entenem la pressa per crear l'Agència Tributària Catalana"

La líder del PP català vol que Mas "doni la cara" pel cas Pujol i anuncia que avui mateix demanaran la comissió d'investigació

RedaccióActualitzat

El PP català registrarà aquest mateix dilluns la petició d'una comissió d'investigació al Parlament sobre els comptes de l'expresident Jordi Pujol a l'estranger sense declarar durant molts anys. Ho ha anunciat la líder del partit, Alícia Sánchez-Camacho, a l'arribada a l'executiva estatal dels populars.

Sánchez-Camacho ha demanat al president de la Generalitat, Artur Mas, que "doni la cara" pel cas Pujol, perquè "el president fundador de Convergència" ha comès un "gravíssim engany a tots els catalans". La dirigent popular ha acusat Pujol d '''hipòcrita" i d'haver protagonitzat "l'engany històric més gran a la societat catalana". També ha vinculat el cas amb la creació de l'Agència Tributària Catalana. "Ara sabem per què hi havia tant d'interès i pressa a crear-la".

A les portes de la seu del PP a Madrid, on aquest dilluns Mariano Rajoy presideix l'executiva del partit, Sánchez-Camacho ha afirmat que, contràriament a CiU, el seu partit va "donar la cara des del primer moment" sobre els casos de corrupció. Segons la líder del PPC, "el primer que hauria de fer Jordi Pujol és disculpar-se". "Fer país no és emportar-se els impostos fora de Catalunya, ni el patriotisme hipòcrita del fundador de CDC", ha assenyalat la dirigent popular.

Alícia Sánchez-Camacho ha dit que Artur Mas ha de "depurar responsabilitats" i explicar als catalans per què "quan això estava passant es va mentir i es va dir que era fals". La presidenta del PPC també ha demanat a Mas explicacions sobre què pensa fer en els pròxims mesos perquè "tothom sap que hi ha un pla B i que no es farà un referèndum il·legal", sinó "un govern de concentració".

Sobre la reunió d'Artur Mas amb Mariano Rajoy de dimecres, Sánchez-Camacho ha demanat que no es generin expectatives sobre una "reunió normal" on no hi haurà cap "cessió" ni "tracte preferent" davant cap "xantatge". En tot cas, espera que el president de la Generalitat vagi a La Moncloa amb "esperit obert, constructiu i dialogant" i que "es dediqui a treballar i parlar amb Rajoy sobre els problemes reals dels catalans" i abandoni la "irresponsabilitat del referèndum il·legal".

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut