Núvols a Premià de Mar (Foto: Virginia Pizarro)
Núvols a Premià de Mar (Foto: Virginia Pizarro)

Tarda amb ruixats residuals localment forts

Dimarts és un dia de mestral, tramuntana i vent del nord, amb una tarda de cels serens a la meitat del país. A l'altra meitat, quedaran núvols i ruixats residuals, tot i que seran localment forts. Dimecres tindrem més calma i les temperatures es recuperaran.

Actualitzat

Dimarts viurem la segona part del canvi de temps encetat dilluns: les pluges i les tempestes fortes donaran pas a la ventada als dos extrems del país. Mestral i tramuntana només deixaran espai per alguns ruixats de tarda a la costa i prelitoral centrals i al nord-est. L'ambient serà menys càlid i menys xafogós en general.

Mestral i tramuntana

Al llarg de la matinada ha acabat de passar la part principal del front, però a primera hora del matí encara hi havia núvols i alguns ruixats a prop del litoral central, al nord de la Costa Daurada i a la Costa Brava. Les acumulacions de pluja fins a primera hora del dia han estat importants.

El front ha donat pas al mestral i la tramuntana, que dominen des de primera hora del dia.  A banda, els vents del nord augmenten al Pirineu. Al vessant nord, acumulació de nuvolositat i algunes precipitacions matinals febles. La cota de neu estarà situada al voltant dels 2.400 metres.

A la tarda, es reactivaran algunes tempestes, novament a l'entorn de la costa i el prelitoral Central i al nord-est. Els indrets amb més risc se situen cap al Maresme, el Vallès Oriental i la Selva. El Servei Meteorològic de Catalunya manté l'avís per intensitat de pluges. També hi ha un avís per l'estat de la mar, per onades de més de dos metres i mig des del Barcelonès fins a la Costa Brava. Els núvols també es mantindran al vessant nord del Pirineu, i no es pot descartar precipitació feble i minsa. Farà més sol a les comarques del sud de Lleida i Tarragona.

Més fresca al matí

L'aire fred que arrossegarà el front ha deixat un matí més fresc o no tan càlid arreu. Les mínimes han baixat entre 2 i 5 graus en general. Les màximes també continuaran amb tendència a la baixa, sobretot en punts d'interior i al Pirineu. Els valors més càlids quedaran sobre els 30ºC a tot estirar.

Al País Valencià, el més significatiu serà el mestral a Castelló i el descens tèrmic a les comarques d'interior. A les Balears, arribada de la pertorbació amb risc de ruixats i tempestes moderades, sobretot cap a Mallorca i Menorca.

I els pròxims dies...

Dimecres començarem a recuperar la calma, amb un temps més estable i assolellat i amb unes temperatures que tendiran a pujar. Hi haurà núvols al vessant nord del Pirineu, nuvolades al nord-est i tramuntana al cap de Creus. El temps continuarà força encalmat, almenys fins divendres.

 

 

Anar al contingut