Plànol de les obres a l'L1 amb el bus especial.
Plànol de les obres a l'L1 amb el bus especial. (Foto: TMB)
Barcelona

Talls a les línies L1 i L2 del metro per obres durant l'agost

Els trams entre Hospital de Bellvitge i Avinguda Carrilet (L1) i Clot i Passeig de Gràcia (L2) quedaran tancats per obres

RedaccióActualitzat

TMB farà treballs de manteniment durant el mes d'agost a les línies L1 i L2 del metro. La línia vermella estarà afectada entre el dissabte 2 i el divendres 29 d'agost; la línia lila, entre el dilluns 4 i el diumenge 24.

L'L1 de metro estarà tallada durant aquest temps entre les estacions d'Hospital de Bellvitge i Avinguda Carrilet, a l'extrem sud de la línia. Per pal·liar els efectes d'aquestes obres, TMB posarà a disposició dels usuaris un servei especial de bus que farà el recorregut entre les dues estacions, amb parada a l'estació intermèdia de Bellvitge. Els horaris seran els mateixos que els del metro. El 30 d'agost al matí es restablirà la circulació habitual a l'extrem sud de l'L1.

L'objectiu dels treballs és substituir dues diagonals per un aparell de via anomenat "bretelle", un escapament en forma de X que serveix per facilitar les maniobres dels trens en totes dues direccions. A més, es renovaran altres elements de la infraestructura de via i es millorarà el drenatge de la cua de maniobres. Són unes obres semblants a les que es van fer fa dos anys a l'altre extrem de l'L1.

TMB també tallarà el tram de l'L2 entre les estacions de Clot i Passeig de Gràcia. Seran quatre estacions -Tetuan, Monumental, Sagrada Família i Encants- que quedaran sense servei per obres de millora en la infraestructura entre el dilluns 4 d'agost i el diumenge 24 d'agost.

En aquest cas no s'habilitarà cap bus especial, però TMB proposa alternatives: l'enllaç de metro entre l'L2 i l'L1 a les estacions de Clot i Universitat, l'enllaç de l'L5 a Sagrada Família i els enllaços de l'L4 a Passeig de Gràcia i La Pau.

Pel que fa als busos, hi ha les línies H10, 33 i 34 entre Clot, Encants i Sagrada Família; les línies H12 i la 7 entre Passeig de Gràcia, Tetuan i Monumental; la línia 50 entre Passeig de Gràcia, Tetuan, Sagrada Família i Encants; la línia 62 entre Passeig de Gràcia, Tetuan, Monumental i Clot, i la línia V21 entre Sagrada Família i Monumental.

A aquestes obres al metro es sumen uns treballs de pavimentació a la Ronda Litoral en sentit Besòs des de la sortida 26, la de Sant Adrià, i el túnel de Bon Pastor que provocaran talls a la via.

 

Anar al contingut