El conseller delegat, José Sevilla, ha informat dels guanys de Bankia. (Foto: EFE)
El conseller delegat, José Sevilla, ha informat dels guanys de Bankia. (Foto: EFE)
Madrid

Bankia guanya 431 milions en sis mesos però descarta començar a tornar les ajudes públiques

L'entitat té un benefici de 431 milions d'euros al primer semestre, un 48% més que el mateix període de l'any passat

RedaccióActualitzat

Amb un benefici el primer semestre de 431 milions d'euros, un 48% més que en el mateix període de l'any passat, Bankia no es planteja retornar abans del que està previst les ajudes públiques que va rebre per sanejar l'entitat.

Bankia considera que està a mig camí del pla estratègic, superant els objectius fixats, però, de moment, descarta avançar el retorn de les ajudes públiques. Ho ha explicat José Sevilla, conseller delegat de Bankia: "És veritat que quan passem ara l'equador del pla, aquests objectius sembla que estiguin més a prop d'aconseguir-se. Però per a nosaltres és important mantenir el nostre pla i, en principi, no canviar res."

L'entitat nacionalitzada ha presentat les seves xifres davant la Comissió Nacional del Mercat de Valors. A més d'informar dels 431 milions de guanys durant els sis primers mesos, Bankia explica que la morositat baixa 0,62 punts, però es manté per sobre del 14% global. Pugen els dipòsits de clients en més de 2.000 milions l'any i augmenta el crèdit per sobre del 10%. El conseller delegat ha destacat que el descens de la morositat permetrà millorar la rendibilitat, que ara se situa prop del 8%.

 

 

Anar al contingut