Phoenix, EUA

Segona gran tempesta de sorra de l'estiu a Phoenix

Actualitzat

La ciutat de Phoenix, a l'estat d'Arizona, va ser engolida per una nova tempesta de sorra el passat divendres 25 de juliol. Les imatges mostren com el núvol de sorra gegant avança per la ciutat, que va quedar paralitzada. La tempesta va afectar el trànsit aeri en provocar retards i cancel·lacions de diversos vols a l'aeroport d'Sky Harbor, i va deixar sense llum a uns 10.000 usuaris de la zona.

A principis del mes de juliol es va produir la primera tempesta de sorra de l'estiu a Phoenix. En els últims anys, les tempestes de pols conegudes com 'haboobs', s'han produït durant la temporada de l'anomenat "monsó d'Arizona", que comença cada any a mitjans de juny i arriba fins a finals de setembre.

Durant l'hivern, el flux del vent dominant a Arizona és d'oest o nord-oest, i arriba des de Califòrnia i Nevada. A l'estiu, els vents canvien de direcció i giren a sud o sud-est, fet que porta humitat des de l'Oceà Pacífic i el Golf de Mèxic. L'entrada d'humitat provoca un canvi radical en les condicions de tot l'estat, un fet que s'amplifica amb l'aparició d'una baixa tèrmica al desert de Mohave. L'escalfament diürn dispara la convectivitat i, per tant, desencadena la formació d'aquestes "tempestes monsòniques".

 

 

 

 

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut