El punt on va passar l'atropellament mortal a l'estació de Mongat.
El punt on va passar l'atropellament mortal a l'estació de Mongat.
Montgat

El Maresme reclama a Adif més senyalització després de l'atropellament mortal a Montgat

Els alcaldes reclamen a Adif més senyals i tanques després que un nen d'onze anys que va creuar les vies morís diumenge envestit per un comboi

RedaccióActualitzat

L'atropellament mortal d'un nen que creuava la via a Montgat ha portat alguns alcaldes del Maresme a reclamar que sigui Adif qui s'encarregui del manteniment de les tanques i de la senyalització. L'Ajuntament de Montgat creu que hi ha pocs senyals, que convindrien més mesures, i reclama a Adif un manteniment de l'estació.

El consistori de Montgat ha indicat que no pot ser que Adif els responsabilitzi de l'ajuda al manteniment de les tanques, i ha considerat que és Adif qui se n'ha de fer càrrec.

Diumenge a la tarda es va produir la mort d'un nen d'onze anys després que va travessar la via sense fer servir el pas subterrani juntament amb la seva mare, que va resultar ferida. Tots dos van creuar per un pas per a treballadors, fet amb fusta, que no té tanques i que la gent utilitza sovint.

Per això, els alcaldes del Maresme han demanat a Adif que s'instal·lin tanques en aquest punt i d'altres similars i que sigui l'empresa qui n'assumeixi el manteniment.

Mentrestant, a l'espera que els Mossos d'Esquadra tanquin la investigació de l'atropellament mortal a l'estació de tren de Montgat, continuen les imprudències de moltes persones que travessen la via de manera negligent.

Tot i que la megafonia recorda constantment que està prohibit travessar, els usuaris no en fas cas i, per estalviar-se el pas subterrani creuen amb el perill que això suposa. També ho fan els passatgers que, quan arriben, baixen del tren i, incomplint aquesta normativa, travessen les vies per anar més ràpid cap a la platja.

Cal recordar que aquest mateix comportament va provocar la mort de 12 persones la nit de Sant Joan del 2010 a l'estació de Castelldefels Platja. Una trentena de persones creuaven les vies per anar a celebrar la revetlla quan un tren Alaris que no parava a l'estació i circulava a alta velocitat els va envestir.
 

 

Anar al contingut