Barcelona

CDC podria demanar a Pujol que renunciï al càrrec de president fundador

El partit viu amb "tristesa i desolació" la confessió de Pujol i està decidit a prendre mesures en les pròximes hores, segons diu Francesc Homs

RedaccióActualitzat

La relació de Jordi Pujol i Convergència Democràtica de Catalunya podria viure en les properes hores el seu punt final. L'home que va participar en la fundació del partit podria ara perdre aquest reconeixement.

La confessió dels diners que durant més de tres dècades ha tingut en un banc d'Andorra sense regularitzar ha caigut com una galleda d'aigua freda al seu partit, que es veu obligat a actuar per superar el cop. El nou número dos de CDC, Josep Rull, deia aquest diumenge que el càrrec de president fundador de CDC podria quedar sense efecte si Jordi Pujol hi acaba renunciant.

La renúncia a la presidència honorífica és una petició que el mateix partit podria fer-li. Seria una manera de desvincular orgànicament Pujol de CDC i pren força entre les opcions que treballa CDC. El portaveu del govern i membre destacat del partit, Francesc Homs, emplaça el mateix partit a moure fitxa.

"El que ha de fer Convergència és prendre les decisions pertinents en les properes hores"

Així, en les properes hores s'esperen més notícies. Una de les que no sembla que pugui prosperar és la comissió d'investigació parlamentària que demana el PPC, ja que ERC no hi donarà suport.

A la reunió que ha fet CDC aquest dilluns al matí s'ha parlat del cas Pujol en un ambient de "tristesa i desolació", com reconeixia el mateix Homs, però no s'han avançat quins passos es faran. La reunió l'ha encapçalat Josep Rull, per absència del president Mas.

Diuen que no era una reunió d'urgència, sinó que ja estava prevista després de la reorganització de la cúpula del partit, divendres passat al matí, hores abans que Pujol decidís fer públic un secret que ha sacsejat Convergència i la política catalana.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut