Anna Simó, aquest dilluns, en una compareixença informativa a la seu d'ERC.
Anna Simó qualifica d'"indigna" l'actitud de Pujol.
Barcelona

ERC exigeix la retirada de totes les prerrogatives d'expresident a Jordi Pujol

La portaveu, Anna Simó, considera "indigna" l'actitud de Pujol i li reclama que s'expliqui davant les autoritats fiscals i judicials

RedaccióActualitzat

ERC se suma a les veus que reclamen que el govern retiri totes les prerrogatives d'expresident a Jordi Pujol, després que divendres reconegués haver mantingut diners a l'estranger sense regularitzar durant més de 30 anys. La portaveu republicana, Anna Simó, ha dit que ja s'ha fet arribar aquesta exigència a l'executiu. Esquerra vol que, de manera immediata, el govern deixi Jordi Pujol sense el sou vitalici per haver estat president de la Generalitat. No tindria tampoc oficina d'expresident, ni personal al seu càrrec, ni el tractament protocol·lari de "molt honorable". Simó recorda que les prerrogatives dels expresidents depenen del govern segons la llei 6/2003.

La portaveu d'Esquerra considera "indigna" l'actitud de Jordi Pujol i li ha reclamat tant a ell com a la seva família que donin totes les explicacions pertinents a les autoritats fiscals i judicials: "Demanem que donin tota la informació sobre l'origen des diners evadits i tot allò que s'ha esdevingut durant aquests 30 anys. Allà on ha de passar comptes en primer lloc és a Hisenda i als estaments judicials, i després s'han de fer públiques aquestes informacions sense retard".

En tot cas, els diputats republicans no donaran suport a la comissió d'investigació promoguda pel PPC. "No donem cap credibilitat a aquestes persones i partits", ha explicat Simó en relació amb els populars i la seva presidenta, Alícia Sánchez-Camacho. Segons la portaveu republicana, no han donat cap exemple quan han intentat passar de puntetes en els casos de corrupció que els afecten directament i, en el cas de la presidenta popular, tampoc quan se li han demanat explicacions des del Parlament pel "cas Método 3". "Ara està demanant una comissió d'investigació una persona que s'ha negat a comparèixer al Parlament", ha esgrimit la portaveu republicana. Esquerra es reserva, però, la possibilitat de demanar la compareixença de Pujol en funció de com es desenvolupi la investigació fiscal i judicial.

ERC també ha fet una demanda directa a CDC i, per extensió, a CiU "que facin net i sense dilacions", ha reclamat Simó, que ha afegit: "Si tenen coneixement d'alguna altra qüestió que hagi passat, que facin un tallafoc i ho netegin. És una exigència democràtica i moral."

Anna Simó ha descartat que la confessió de Pujol afecti al més mínim el procés sobiranista: "Ni CiU ha estat mai Catalunya, ni Jordi Pujol ha estat mai Catalunya". Tampoc creu que aquesta qüestió influeixi en la reunió de dimecres a La Moncloa entre Mariano Rajoy i Artur Mas perquè diu que no té res a veure amb els assumptes que afecten les relacions entre els dos territoris.

Anar al contingut