Israel acusa els "terroristes de Gaza" de l'últim bombardeig, que ha mort deu nens palestins

Els menors estaven jugant en un parc a prop del camp de refugiats d'Al-Shati, quan un projectil hi ha impactat. També hi ha hagut bombardejos a prop de l'hospital principal de Gaza.

RedaccióActualitzat

La festa final del Ramadà semblava que podia consolidar una treva no declarada a Gaza, però els esdeveniments de les últimes hores han fet saltar pels aires aquesta esperança. Els atacs entre Israel i Hamas han tornat a intensificar-se aquest dilluns. Després de  l'ofensiva de les últimes hores, la ciutat de Gaza és el més semblant a una població fantasma: Sense llum, sense trànsit i sense moviments de ciutadans. Només el so de les bengales traçadores trenquen el silenci.

Els combats continuen. No s'ha fet cas de la resolució del Consell de Seguretat de l'ONU, que ha demanat un alto el foc humanitari immediat a Gaza. Una quinzena de palestins han mort aquest dilluns i 40 més han resultat ferits per l'impacte de coets. Entre les víctimes mortals hi ha almenys deu nens. D'altra banda, quatre israelians haurien mort per un projectil de morter i diversos soldats israelians haurien resultat ferits.

El portaveu del Ministeri de Sanitat de Gaza, Ashraf al-Qedra, ha assegurat s'han registrat dos bombardejos de manera simultània. Un ha tingut com a objectiu un parc situat a l'oest del camp de refugiats d'Al-Shati. Diversos testimonis citats han assegurat que un avió no tripulat israelià ha llançat un projectil a la zona on, en aquell moment, hi havia diversos nens jugant. Deu dels menors han perdut la vida. El segon atac ha afectat les clíniques externes de l'hospital Shifa de Gaza, el més gran del territori palestí. Tres persones hi han perdut la vida. Segons algunes fonts, Israel hauria atacat perquè portaveus de Hamas s'amagaven al centre mèdic.

Israel culpa els "terroristes de Gaza" dels atacs perquè diu que els bombardejos s'han produït per l'impacte de míssils disparats des de la mateixa franja en llançaments fallits. L'exèrcit israelià ha confirmat que les seves forces han atacat diverses posicions al nord i l'est de la franja en resposta a coets i projectils de morter que han causat ferides a diversos soldats.

D'altra banda, almenys quatre israelians han mort i sis han resultat ferides a Israel per foc de morter disparat des de la franja de Gaza. Dos dels ferits estan en estat crític, segons informen mitjans de comunicació israelians. Diversos projectils de morter han impactat sobre un grup de persones que estaven concentrades en un quibuts pròxim a Gaza, en concret al municipi d'Eixkol. Els ferits han estat traslladats a diversos hospitals de la zona. Fonts mèdiques han informat que la majoria tenen ferides de metralla.

El primer ministre d'Israel, Benjamín Netanyahu, ha advertit que l'operació militar a Gaza no concluirà fins que siguin desmantellats els túnels excavats pels grups armats palestins i que pretenen atacar objectius israelians. "Evitar el terrorisme a través dels túnels ha de ser part de tota solució", ha assegurat Netanyahu en una roda de premsa al Ministeri de Defensa. També ha aconsellat la població civil dels enclavaments del nord de Gaza abandonar les seves cases i refugiar-se al centre de la franja.

Les hostilitats han començat després d'una treva de 24 hores, que es va poder acordar per les pressions internacionals per posar fi al conflicte. Des de l'inici de l'ofensiva israeliana a Gaza el 8 de juliol, 43 soldats d'aquest país han perdut la vida en combat o per foc dels milicians palestins. A aquests se sumen dos civils israelians i un treballador tailandès. Un miler de palestins han mort, la gran majoria civils, i més de 6.000 persones han resultat ferides.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut