Montoro espera que "així s'acabin els debats innecessaris". (Foto: EFE)
Montoro espera que "així s'acabin els debats innecessaris". (Foto: EFE)
Sevilla

Montoro rectifica i només tributaran les indemnitzacions per acomiadament superiors als 180.000 euros

El govern espanyol rectifica i eleva a 180.000 euros la liquidació que haurà de pagar impostos

RedaccióActualitzat
Marxa enrere del govern espanyol pel que fa a la intenció de fer tributar la majoria d'indemnitzacions per acomiadament. Finalment, només hauran de pagar impostos aquells que rebin una liquidació superior als 180.000 euros, és a dir, en quedaran exemptes el 99,9%, segons l'executiu. El ministre d'Hisenda, Cristóbal Montoro, ha anunciat que en el text definitiu de la reforma fiscal s'apujarà fins a aquesta quantitat el mínim que queda exempt de tributar. "Així eliminarem debats innecessaris i ens dedicarem a resoldre el que realment importa als ciutadans", ha afegit.

En un primer moment, l'avantprojecte de llei declarava exemptes les indemnitzacions que no superessin els 2.000 euros per any treballat, cosa que deixava lliures de tributació només els salaris inferiors a 20.000 euros anuals. Això equivalia al 79% de les indemnitzacions per acomiadament. La proposta va rebre aviat les crítiques tant dels agents socials com d'altres partits polítics, i Montoro es va comprometre a revisar-la.

El nou límit coincideix amb el límit regulat per acomiadament a Navarra i, des de gener del 2014, a la Diputació Foral de Guipúscoa. El projecte de llei s'aprovarà aquest divendres.

D'altra banda, el govern espanyol prepara una reforma per aconseguir un millor aprofitament de la reserva de capitalització de l'impost de societats. Perquè les empreses no depenguin tant del finançament extern, un dels principals problemes durant la crisi, s'incentiva una reserva de capitalització i se les ajuda a enfortir-se amb fons propis perquè puguin finançar inversions futures i créixer.

 

Anar al contingut