Una fumera s'aixeca sobre la ciutat de Gaza en el dia més sagnant des que van començar els atacs d'Israel. (Foto: Reuters)
Una fumera s'aixeca sobre la ciutat de Gaza en el dia més sagnant des que van començar els atacs d'Israel. (Foto: Reuters)
Gaza

Gaza viu la jornada més sagnant de l'inici de l'ofensiva israeliana, amb almenys 100 morts

La casa de l'exprimer ministre Haniye, seus de mitjans de comunicació i l'única central elèctrica de la zona han estat bombardejades. Hamas nega haver acceptat un alto el foc

RedaccióActualitzat

Gaza viu aquest dimarts la jornada més sagnant des que va començar l'ofensiva d'Israel, el 8 de juliol. Fins ara s'han comptabilitzat almenys 100 morts i 500 ferits a la banda palestina. La casa de l'exprimer ministre i actual vicepresident de Hamas i líder del moviment islàmic a la Franja, Ismail Haniyeh, ha quedat destruïda. En el moment de l'atac no hi havia ningú de la família a dins del domicili, situat en un camp de refugiats a l'oest de la ciutat de Gaza.

També han estat objectiu dels atacs seus de mitjans de comunicació, com les oficines de les agències de notícies, i l'única central elèctrica de la zona, que ha deixat de funcionar.

Quan s'és a punt d'entrar en la quarta setmana de combats, han mort com a mínim 1.230 palestins i 6.700 han quedat ferits. La gran majoria són civils, inclosos dones i menors, segons ha informat el Ministeri de Sanitat palestí.

Israel ha intensificat els bombardejos sobre la Franja de Gaza. La festa del final del ramadà no ha servit, aquesta nit passada, per frenar els atacs sobre la zona, sinó tot el contrari, amb un objectiu clar: fer desaparèixer Hamas i "desmilitaritzar" Gaza.

Al cantó d'Israel, han mort tres civils i 53 soldats, el balanç més mortífer entre les tropes hebrees des de la guerra contra Hezbollah, el 2006.

Tot i la insistència d'una part de la comunitat internacional i de l'ONU per aconseguir un alto al foc, el primer ministre israelià, Benjamin Netanyahu, es nega a acceptar-lo, i alerta d'una ofensiva molt més contundent i sagnant.  

També Hamas ha comunicat que rebutja un alto el foc de 24 hores a la franja. L'ONU havia proposat que la treva fos d'almenys tres dies per raons humanitàries.

Mentre continuen els atacs, un sondeig ha revelat que el 90% dels israelians és partidari que continuï l'ofensiva.

Anar al contingut