El cartell de la Festa Major de Gràcia 2014, de Natàlia Vallès López.
La Festa Major de Gràcia arrenca el 15 d'agost.
Barcelona

La Festa Major de Gràcia serà més segura i accessible

Un pla d'itinerari recomanat i d'accés de sentit obligatori organitzarà els carrers engalanats

RedaccióActualitzat

La Festa Major de Gràcia, que es farà entre el 15 i el 21 d'agost, tindrà un nou sistema organitzatiu pels carrers engalanats. Després de la prova pilot de l'edició anterior, aquest any s'ha creat un pla d'itinerari recomanat i d'accés de sentit obligatori que organitzarà els carrers de més aforament i determinarà el sentit únic a través de tanques provisionals.

Un mapa inclou els itineraris i el transport públic del districte, les principals afectacions del trànsit amb motiu de la festa i els serveis d'aparcaments per a persones amb mobilitat reduïda. També s'implantaran limitadors de so per reduir l'impacte per als habitatges. En aquest sentit, des dels departaments tècnics d'Hàbitat Urbà s'han fet estudis acústics del 90% dels espais de la festa per controlar l'impacte sonor.

La Festa Major de Gràcia 2014 ha reforçat els serveis de neteja, amb equips d'operaris des de les set del matí als carrers i des de dos quarts de tres de la nit a les places, i un augment dels lavabos. Aquesta edició també disposarà d'un sistema de primers auxilis centralitzat des del districte i amb un dispositiu específic de vigilància de l'espai públic. La regidora del districte de Gràcia, Maite Fandos, ha declarat que "cal gaudir de la festa respectant el descans dels veïns i els guarniments dels carrers".

Els organitzadors han establert un límit horari que regularà totes les activitats lúdiques per fomentar la festa diürna i reduir l'oferta de franja nocturna. En concret, els horaris de festa als carrers conclouran a les dues de la matinada els dies feiners i a dos quarts de quatre divendres i dissabte. No obstant això, a les places Sol, Diamant i Revolució, l'horari mínim s'ha fixat fins a la una de la matinada tots els dies perquè aquests espais no restin públic als carrers engalanats.

18 carrers al concurs de guarniments

En aquesta festa major participaran 18 carrers al concurs de guarniments, un més que l'any passat. Els espais festius es mantindran a l'entorn de les quatre places de la Vila. La plaça de la Revolució acollirà una programació pròpia amb un conjunt d'activitats adreçades a fomentar el talent social. La plaça del Diamant serà l'espai del swing, organitzat per l'Orfeó Gracienc. La plaça del Sol té programats diversos concerts de folk i un dia dedicat a la rumba catalana. La plaça de la Virreina acollirà dues fires relacionades amb el món artesanal i els productes etiquetats en català. Per últim, la biblioteca de la Vila de Gràcia se sumarà a la programació de la festa major amb un seguit d'activitats dirigides a tots els públics.

Entre els artistes que intervindran en la Festa Major de Gràcia destaquen Pepet i Marieta, Oques Grasses, Joan Dausà, Pony Bravo i El Petit de Cal Eril.

 

Anar al contingut