Aquesta nova figura d'exempció fiscal està dirigida als pensionistes.
Aquesta nova figura d'exempció fiscal està dirigida als pensionistes.
Madrid

Els més grans de 65 anys no tributaran per les plusvàlues de la venda de béns si els diners es reinverteixen en rendes vitalícies

La mesura s'aplicarà si l'objectiu de la venda és reinvertir els recursos en rendes vitalícies

RedaccióActualitzat

Les persones més grans de 65 anys no pagaran impostos per les plusvàlues que obtinguin en la venda de béns. Aquesta mesura s'aplicarà en les plusvàlues -l'increment de valor d'un produït per causes externes- quan es venguin immobles, accions o altres productes financers sempre que l'objectiu d'aquesta venda sigui reinvertir els diners en rendes vitalícies, per assegurar un complement a la pensió.

La mesura és una de les que s'aprovaran aquest divendres al Consell de Ministres en el marc de la reforma fiscal. L'anunci l'ha fet el secretari d'Estat d'Hisenda, Miguel Ferre, qui ha apuntat que és una actuació "oportuna" per garantir que els jubilats disposin de liquiditat per complementar el que reben del sistema públic de pensions.

Ferre ha avançat també una altra de les novetats del projecte de llei: es rebaixarà l'exigència del temps de permanència dels plans de pensions individuals. De deu anys es passarà a cinc, cosa que Ferre qualifica d'"un pas més en el foment de l'estalvi".

 

 

Anar al contingut