Dimecres, més sol, més calor i menys vent

Dimecres recuperem l'estiu, amb la retirada de l'aire fred. El dia és més assolellat, les nuvolades, més residuals i inofensives, i el vent només resistirà a estones al cap de Creus. Les temperatures pujaran. L'ambient continuarà encalmat fins divendres.

Actualitzat

Dimecres recuperem la calma meteorològica. L'aire fred de les capes altes atmosfèriques marxa cap al nord, el vent superficial afluixa i les temperatures diürnes tendiran a recuperar-se.

Més sol i menys vent

El dia ha començat amb un bon sol a la major part del país. Les excepcions s'han localitzat al vessant nord del Pirineu, on encara està tapat de núvols baixos, i també cap al nord-est, on quedaven alguns núvols residuals i algun banc de boira.

A partir del migdia, més protagonisme per les nuvolades de calor al nord i nord-est, però sense l'aire fred en altura no podran desenvolupar-se com ho han fet els últims dos dies. A tot estirar hi hauria alguna gotellada al Pirineu, feble i minsa.

Les temperatures matinals han baixat en general, només han pujat puntualment a zones del Pirineu i l'Alt Empordà pel vent. A gran part del país han quedat al voltant dels 15ºC, i entre els 16 i els 20ºC a la costa. Les màximes tendiran a recuperar-se, de manera molt clara a l'entorn del prelitoral central i nord i al Pirineu. Recuperarem valors de 32 o 33 ºC.

El mestral ha minvat i a girat a sud a partir de mig matí, després de deixar un cop de 101 km/h a l'Hospitalet de l'Infant, segons dades de Meteoclimatic.  També minvarà el vent de nord al Pirineu. La tramuntana bufarà moderada a estones al cap de Creus.

Al País Valencià i les Balears també tornarà el temps més assolellat, tret de la nuvolositat d'evolució. Les temperatures pujaran.

I els pròxims dies...

El temps continuarà tranquil dijous, amb domini del vent del sud i presència d'alguns núvols al Pirineu i a la costa. Les temperatures tornaran a pujar. Divendres, una nova irrupció d'aire fred en altura farà revifar les tempestes de tarda, sobretot al nord i a l'oest.

 

 

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut