Barcelona

Les empreses catalanes Cata i Taurus es queden amb les basques Fagor i Solac

Fagor estava en concurs de creditors després de la fallida de la cooperativa Mondragón i Solac havia presentat un concurs voluntari

RedaccióActualitzat

L'empresa catalana Cata es quedarà, finalment, Fagor Electrodomèstics, que estava en concurs de creditors després de la fallida de la cooperativa Mondragón. A més, també s'adjudicarà Edesa Societat Corporativa, segons ha anunciat la Comissió Nacional del Mercat de Valors (CNMV).

El jutge ha pres la decisió aquest dimarts al matí en considerar que l'oferta de Cata és superior a la del grup algerià Cevital, l'altre competidor. Cata havia ofert 42 milions i mig d'euros -14 i mig més que Cevital- per adquirir totes les línies de producció de la cooperativa, i també la creació de més de 700 llocs de treball.

Cata Electrodomèstics ha anunciat la intenció de reprendre l'activitat productiva de la planta d'Arrasate el mes d'octubre vinent. A més, ja està perfilat el nou equip directiu de Fagor Electrodomèstics, que estarà format "gairebé en la seva totalitat" per antics socis cooperativistes i treballadors de l'empresa.

D'altra banda, aquest dimarts també s'ha sabut que el fabricant català de petits electrodomèstics Taurus ha comprat la firma Solac, especialitzada en cafeteres i planxes i que té una presència important a França, Portugal i Alemanya.  L'adjudicació d'actius de l'antiga propietària de Solac l'ha dut a terme el jutjat mercantil número 1 de Vitoria-Gasteiz, on se seguia el procediment de concurs voluntari.

Amb aquesta compra, Taurus fa un pas més en la seva estratègia d'expansió nacional i internacional, que l'ha portat ja els últims anys a comprar marques com Casals, d'eines elèctriques; Winsor, del sector de la perruqueria; o Minimoka, en l'àmbit del cafè, entre altres, fins a un total de disset.

 

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut