Un episodi de pluges abundants

Alberto AlcántaraActualitzat

L'episodi de pluges encara no ha acabat, tot i que va de baixa. La tarda de dimecres encara ens portarà xàfecs localment intensos, però les precipitacions més generals han caigut entre la tarda de dilluns i la matinada de dimarts. Les pluges han estat irregulars, localment molt intenses i abundants a la meitat oriental del país.

Segons les dades del Servei Meteorològic de Catalunya (SMC), algunes de les pluges més abundants han estat els 75 mm de Verges (Baix Empordà), 71 d'Arenys de Mar i 61 de Canet de Mar (Maresme), 58 de Mieres (Garrotxa) o 47 de La Quar (Berguedà).

 

De les dades que ens fan arribar els col·laboradors de TVC, destaquem els 102 mm de Celrà (Gironès), reportats pel Pere Farreròs. El Roger informa de 60 mm a Sobrestany, al municipi de Torroella de Montgrí (Baix Empordà). També hi ha un registre de 67 mm a Sant Vicenç de Torelló (Osona) del Manel Dot. Jaume Deu reporta 58 mm a Sant Pol de Mar (Maresme). Aleix Llusà informa de 55 mm a Garrigoles  i Josep Pascual, 46 mm a l'Estartit (ambdues al Baix Empordà). A Barcelona, l'Alfons Puertas informa de 29 mm caiguts a l'Observatori Fabra.

A banda de les quantitats, destaca també la intensitat de pluja en alguns indrets. A Olot, van descarregar 27 mm en 10 minuts. A La Quar, 24 en el mateix temps.

L'episodi no s'ha caracteritzat per una gran activitat elèctrica. La Xarxa de Detecció de Descàrregues Elèctriques del SMC ha detectat un total de 16.895 llamps entre dilluns i les 9 del matí de dimarts. D'aquest total, 5.769 s'han produït dins de Catalunya.

 

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut