Imatge del ple de l'Ajuntament de Barcelona
Imatge del ple de l'Ajuntament de Barcelona
Barcelona

CiU i ERC empatarien a Barcelona a les municipals, segons el baròmetre semestral de la ciutat

El sondeig del consistori barceloní constata que hi ha un 68% d'indecisos.

RedaccióActualitzat

CiU i ERC empatarien a la ciutat de Barcelona si ara se celebressin eleccions municipals. Tots dos partits tenen una intenció de vot de l'11,1% segons el baròmetre semestral de la ciutat. L'estudi es va fer entre el 25 de juny i el 8 de juliol passats, quan Alfred Bosch encara no havia estat proclamat candidat per Esquerra i, per tant, l'alcaldable oficial encara era Jordi Portabella.

Un 68% d'indecisos

El baròmetre semestral de Barcelona constata que un 68% dels consultats estan indecisos o s'abstindran. Els resultats del primer baròmetre semestral de Barcelona del 2014 s'han donat a conèixer aquest dimarts en una roda de premsa del tinent d'alcalde de l'ajuntament barceloní, Joaquim Forn, i del director dels Serveis d'Estudis i Avaluació, Màrius Boada.

Forn ha valorat aquests resultats considerant que "existeix una desconfiança per part dels ciutadans" i que els partits tradicionals tenen "una tasca llarga per fer" per recuperar "la il·lusió i la credibilitat".

Per la seva banda, Boada ha indicat que la indefinició d'un 68% dels consultats en l'enquesta indica que hi ha una "gran incertesa política", que afecta molts partits.

Segons la consulta, feta via telefònica a 800 veïns de Barcelona, CiU aconseguiria un 11,1% (19,8% en el baròmetre del desembre), mentre que ERC empataria amb la mateixa intenció de vot després de pujar des del 9,6% que aconseguia fa sis mesos.

El PSC baixaria a un 2,6% (8,9%). ICV-EUiA també cau en intenció de vot en situar-se en un 5,5% (9,5%), de la mateixa manera que el PP, que queda en un 1,2% (2,2%), mentre que Ciutadans augmentaria fins a l'1,5% (0,4%).

La formació Guanyem, que impulsa l'activista Ada Colau, aconsegueix una intenció de vot del 0,6%, Podem aconseguiria un 2,2% dels vots i la CUP, un 1,4%, segons l'enquesta.

Anar al contingut