Francesc Homs a la compareixença informativa d'aquest dimarts.
Homs diu que Mas es reunirà amb Rajoy "disposat a parlar de tot".
Barcelona

El govern creu que és un error pensar que la confessió de Pujol afectarà la reunió Mas-Rajoy

El conseller Francesc Homs afirma que el president de la Generalitat anirà a Madrid "carregat de propostes" i "disposat a parlar de tot"

RedaccióActualitzat

El conseller de Presidència, Francesc Homs, afirma que el president de la Generalitat, Artur Mas, va demà a Madrid "disposat a parlar de tot" amb el cap de l'executiu espanyol, Mariano Rajoy, i considera que és un error creure que la confessió de Jordi Pujol pugui afectar la trobada. En la compareixença informativa posterior a la reunió del govern, Homs ha dit: "Si algú creu que el que plantejarà Mas demà és un tema personal o no està al cas del que passa o té un menyspreu per l'expressió democràtica del poble de Catalunya."

El portaveu del govern ha assenyalat que Artur Mas es desplaça a La Moncloa "carregat de propostes": "Darrere de totes aquestes propostes, hi ha una institució, hi ha un conjunt d'iniciatives molt diverses. Pensar que, pel que ha passat, tot això queda, de cop, debilitat, crec que és una lectura que portaria a un error de percepció del que és Catalunya en el seu conjunt".

Francesc Homs ha explicat que el president de la Generalitat s'entrevistarà amb Mariano Rajoy, amb la voluntat d'"escoltar". El conseller ha afegit que, a més de parlar de les propostes que faci Mas, entre les quals hi ha la consulta, hi ha l'interès de conèixer "què ens diu el govern espanyol, perquè volem saber quines propostes té Rajoy".

En la seva compareixença, Homs ha dit que Jordi Pujol perd també la condició de "molt honorable" i la Medalla d'Or de la Generalitat que va rebre el 2007. Artur Mas havia explicat poc abans que Pujol renunciava a l'oficina i a la retribució com a expresident de la Generalitat, així com també presentava la seva renúncia com a president fundador de CDC. El conseller de Presidència ha assegurat que "se sobreentén" que l'expresident deixa tots els càrrecs i beneficis derivats. "Quan un diu que ho torna tot, és tot", ha sentenciat Homs.

Anar al contingut