Barça

El vicepresident del Barça Javier Faus presenta uns ingressos rècord de 530 milions d'euros

Javier Faus ha presentat el balanç econòmic de l'any i ha anunciat uns ingressos rècord de 530 milions d'euros. A més, el Barça presenta uns beneficis, després d'impostos, de 41 milions d'euros en l'exercici 2013-2014.

Actualitzat

Javier Faus ha presentat el balanç econòmic de l'any i ha anunciat uns ingressos rècord de 530 milions d'euros després de pagar-ne 14 d'impostos. Així el Barça presentat uns beneficis, després d'impostos, de 41 milions d'euros en l'exercici 2013/2014.

En els últims quatre anys, el Barça ha acumulat 113 milions d'euros de benefici i en aquest període s'ha reduït el deute en 143 milions, dels 431 milions de deute net existent el 2010 als 287 milions actuals. Els fons propis de 62 milions negatius existents el 2010 han passat a 50 milions positius en l'actualitat. El club ha passat de la posició vint-i-quatre en la llista dels clubs més valuosos publicada per Forbes el 2010 a la segona posició actual.

Les principals desviacions negatives del pressupost s'han produït en les renovacions del primer equip, en la defensa de litigis, en el projecte Espai Barça, la provisió fiscal pel "cas Neymar" (8,8 milions), així com una sanció de la Comissió Nacional de la Competència (3,6 milions d'euros). En positiu, els traspassos de Cesc i Sanabria, ingressos de la FIFA i UEFA i de la final de la Copa del Rei.

Faus també ha parlat sobre el fitxatge de Luis Suárez i ha dit que "80 milions per Luis Suárez són molts però tal com està el mercat futbolístic és un bon preu". També ha dit que el club està disposat a ajudar Messi en el que calgui, en referència als seus problemes amb Hisenda. El vicepresident econòmic ha comunicat que el Barça s'havia estalviat 12 milions d'euros en primes per no haver guanyat títols.

A més, ha anunciat una renovació del contracte de la samarreta i el patrocini de Qatar: "El patrocini de Qatar per la samarreta del Barça és de fa 4 anys i ha quedat obsolet."

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut