Barcelona

El jutge Ruz cita a declarar Jordi Pujol Ferrusola i la seva dona el 15 de setembre

Els cita com a imputats en una causa per presumptes delictes de blanqueig de capitals i delictes contra la hisenda pública

RedaccióActualitzat

El jutge de l'Audiència Nacional Pablo Ruz ha citat a declarar com a imputats el pròxim 15 de setembre el fill de l'expresident de la Generalitat Jordi Pujol Ferrusola i la seva dona, Mercè Gironés, com a imputats en una causa per presumptes delictes de blanqueig de capitals i delictes contra la hisenda pública.

Juntament amb la citació del fill gran dels Pujol i la seva dona, el jutge Ruz ha demanat a Andorra que li faciliti tota la informació sobre els seus comptes bancaris. En concret, ha cursat una comissió rogatòria per recollir "tota la documentació o informació que estigués a disposició de la Banca Privada d'Andorra de productes bancaris i/o fons dels quals s'hagin vist beneficiats" els dos imputats i les cinc societats mercantils de les quals són propietaris.

El magistrat, que veu indicis que el matrimoni hauria comès un delicte de blanqueig de capitals i un altre contra la hisenda pública, ha fet aquesta citació en el marc de la investigació oberta pels presumptes pagaments superiors als 200.000 euros que els haurien fet societats que haurien estat adjudicatàries de contractes públics a Catalunya.

Aquesta causa va arrencar el 2013 per la denúncia que va presentar l'exparella de Pujol Ferrusola, María Victoria Álvarez. Després de l'esclat del cas de La Camarga, es va saber que ella li havia explicat a Sánchez-Camacho que el fill gran de l'expresident català viatjava periòdicament a Andorra en cotxe per traslladar-hi diners.

Posteriorment, el passat 17 de gener l'exparella del fill gran de Jordi Pujol va assegurar davant del jutge que ella mateixa va acompanyar-lo a Andorra per traslladar una motxilla plena de bitllets de 500 euros.

 

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut