L'epicentre del sisme s'ha localitzat uns 50 quilòmetres al sud de Veracruz. (Servei Sismològic Nacional de Mèxic)
Un fort sisme sacseja el centre de Mèxic sense causar ferits.
Mèxic

Un sisme de 6,4 graus sacseja el centre de Mèxic i causa un mort

El terratrèmol, de 6,4 graus, s'ha notat en punts de la capital federal i als estats de Veracruz, Puebla i Oaxaca

RedaccióActualitzat

Un terratrèmol de 6,4 graus a l'escala de Richter ha sacsejat aquest dimarts el centre-oest de Mèxic. Una dona de 75 anys ha mort a l'estat d'Oaxaca quan ha caigut en intentar sortir de casa seva. Segons l'Institut de Geologia dels Estats Units, l'epicentre s'ha localitzat a uns 46 quilòmetres del municipi d'Isla, a l'estat de Veracruz, a una profunditat de 95 quilòmetres. A més de Veracruz i Oaxaca, el sisme s'ha notat en algunes zones de Puebla i la capital mexicana, on hi ha hagut desallotjament d'habitatges. L'alcalde de Mèxic, Miguel Ángel Mancera, ha assegurat a Twitter que no s'havien observat "lesionats ni danys materials".

 

La petroliera estatal Pemex té moltes instal·lacions a Veracruz, però ha assegurat que cap patit desperfectes. Diversos hotels d'Oaxaca han estat evacuats. A la ciutat s'hi celebrava un festival de cultura indígena que atrau milers de persones.

El país centreamericà és en una de les zones sísmiques més importants del món, ja que s'hi ajunten diferents plaques tectòniques. La majoria dels terratrèmols passen al sud. El més recent, de 6,9 graus, va provocar la mort de tres persones i danys materials a l'estat de Chiapas el 7 de juliol. El 19 de setembre del 1985, una part de la capital mexicana va ser devastada per un sisme de 8,1 graus de magnitud, en què van morir 10.000 persones, segons xifres oficials, prop de 50.000, segons altres fonts.

Anar al contingut