la partida, ramon simó, festival Grec, el Grec, festival, música, teatre, escena, espectacles, Barcelona
Escena de "La partida", l'espectacle més vist del Festival Grec 2014, amb més de 7.000 espectadors
Barcelona

El Festival Grec acaba dijous. Ja ha venut 12.000 entrades més que el 2013

Suposa un augment del 5,61%, una dada que consolida l'aposta del festival per apropar la creació contemporània al màxim de públic possible.

RedaccióActualitzat

El festival d'estiu Grec fa balanç i comptabilitza 12.000 espectadors més que en la seva edició anterior. Per ser precisos, 11.857 més. Un augment del 5,61% que consolida l'aposta del seu director, Ramon Simó, per acostar la creació contemporània al màxim de públic possible.

Encara falten tres dies perquè es clausuri el Festival i encara no s'han comptabilitzat alguns espectacles que estaran en cartellera fins al 31 de juliol. Simó ha explicat que, a dia d'avui, s'han venut 67.623 entrades, enfront de les 55.766 de l'any passat i que, sumant-hi el públic assistent a les activitats paral·leles gratuïtes al festival barceloní, es pot parlar d'uns 130.000 espectadors.

L'espectacle més vist, amb més de set mil espectadors, ha estat "La partida", dirigit per Julio Manrique al Teatre Romea. El segueixen en les millors xifres "Vells temps", de la Sala Beckett, i els espectacles internacionals "Sun", "Vader" i "Ubu roi".

Quinze espectacles han esgotat les localitats disponibles, entre els quals hi ha "El testament de Maria", basat en la novel·la del irlandès Colm Tóibín, la primera incursió teatral del cineasta Agustí Villaronga, que ha dirigit aquest monòleg interpretat per Blanca Portillo.

Simó, en el seu tercer any al capdavant del Grec, ha explicat que "per continuar millorant" en la pròxima edició reduirà el nombre d'espectacles "una mica per arribar a més públic i ajustar la programació que es desenvolupa al llarg d'un mes" perquè quedi entre 65 i setanta espectacles.

Anar al contingut