Barcelona

Les tempestes se'n van després d'un dimarts mogut al Maresme, Barcelonès i part dels vallesos

Els últims xàfecs intensos han descarregat al Maresme, Barcelonès i part dels vallesos. La circulació a l'R1 de rodalies entre Vilassar i el Masnou s'ha vist afectada

RedaccióActualitzat

L'episodi de tempestes remet després d'un dimarts de xàfecs intensos al Maresme, Barcelonès i part dels vallesos. Protecció Civil de la Generalitat (DGPC) ha desactivat a mitja tarda d'aquest dimarts la fase d'alerta del pla especial d'emergències per inundacions a Catalunya, l'Inuncat, que s'havia activat per les precipitacions intenses, amb fort vent i calamarsa.

Pluja intensa

Les tempestes s'han format cap a la comarca de la Selva i han anat resseguint el litoral fins arribar a Barcelona. En alguns llocs han caigut entre 30 i 50 litres en uns tres quarts d'hora.

Les tempestes han passat molt ràpid i han estat molt intenses, amb puntes de fins a 29 l/m2 en deu minuts a Vilassar de Mar, per exemple, fet que ha provocat que a les rieres augmentés molt el cabal en poc temps.

Cap a les sis de la tarda les tempestes s'han anat debilitant i, malgrat que encara hi pot haver ruixats al sud de Barcelona i nord de les comarques de Tarragona, la previsió és que no descarregui amb tanta força.

Incidències

El telèfon d'emergències 112 ha atès més de 60 trucades des de les 14.00 fins a les 18.30 per incidències derivades de la pluja, la majoria des del Maresme. El municipi des d'on s'han rebut més trucades és Vilassar de Mar (27). Els efectius han estat requerits, bàsicament, per inundacions de baixos, terrasses i garatges i per treure aigua de la via pública, retirar algun arbre caigut i fer sanejaments diversos. A Mataró, Badalona i Mollet del Vallès, la caiguda d'arbres ha afectat algun vehicle estacionat, però cap persona ha resultat ferida. Des del Maresme s'han requerit els bombers 39 vegades.

La circulació ferroviària també s'ha vist afectada. L'R1 entre Vilassar de Mar i el Masnou s'ha arribat a tallar en ambdós sentits per uns tendals que han caigut a causa de la pluja i han afectat la catenària, cosa que ha obligat a activar el pla Ferrocat. Lentament s'ha anat recuperant la normalitat fins que s'ha restablert la circulació.

També hi ha hagut afectacions a la Nacional II a l'altura de Vilassar de Mar, on els vehicles han circulat amb lentitud en sentit Barcelona perquè la presència de bassals d'aigua a la via ha obligat a tallar temporalment un carril.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut