Badalona

L'Hospital Germans Trias i Pujol troba el primer cas d'hepatitis C resistent als fàrmacs més avançats

L'Hospital Germans Trias i Pujol ha trobat un pacient que s'havia curat d'hepatitis C, però s'ha reinfectat amb un virus que no reacciona als últims medicaments

RedaccióActualitzat

L'Hospital Germans Trias i Pujol ha trobat el primer cas al món de transmissió de l'hepatitis C que és resistent a alguns dels fàrmacs més avançats. La infecció amb aquest virus resistent pot suposar un important problema de salut pública i per això, a partir d'ara, aquesta serà una línia prioritària pels investigadors.

Els nous medicaments antivirals d'acció directa, que poden curar en més del 90% dels casos l'hepatitis C, han trobat un escull. Investigadors d'Irsi-Caixa i Lluita contra la Sida de l'Hospital Germans Trias i Pujol han estat els primers del món de descriure un cas de transmissió de persona a persona del virus de l'hepatitis C resistent a aquests fàrmacs. Es tracta d'un home que s'havia curat de l'hepatitis C i s'ha reinfectat a través de la seva parella, però aquesta vegada amb una hepatitis C resistent. Tots dos homes estan, a més, infectats pel virus de la sida.

Es tracta d'un col·lectiu molt concret. "Conèixer bé aquest grup de persones i educar-les bé perquè el virus deixi de transmetre's" podria acabar amb "l'epidèmia d'hepatitis C". "Tota aquesta estratègia d'eradicació del virus de l'hepatitis C ha d'anar acompanyada d'altres mesures relacionades amb la prevenció i amb l'educació sanitària", ha explicat Cristina Tural, metge de la Unitat Clínica VIH al Germans Trias i Pujol.

Arran d'aquest cas, quan es triï el tractament s'haurà de tenir en compte si la persona té el virus resistent i si té conductes sexuals de risc. Una de les incògnites és quin impacte tindran aquests casos en la salut pública si es multipliquen.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut