L'incendi a la vall del parc de Yosemite es va originar aquest cap de setmana. (Foto: EFE)
L'incendi a la vall del parc de Yosemite es va originar aquest cap de setmana. (Foto: EFE)
San Francisco

L'incendi del parc Yosemite continua avançant i amenaça les sequoies

L'incendi ha cremat més de 1.400 hectàrees del parc californià i s'acosta a una zona amb desenes d'aquests arbres gegants

RedaccióActualitzat

L'incendi forestal que dissabte es va originar a la franja oest del parc nacional de Yosemite, a l'estat nord-americà de Califòrnia, continua avançant i ja ha cremat 1.430 hectàrees. A més, el foc s'acosta a una zona on hi ha desenes de les famoses sequoies, uns arbres gegants molt característics en aquest indret dels Estats Units. Tot i això, gran part del parc es manté obert al públic. Des de dilluns, però, està tancada la carretera 120, un dels principals accessos. El fum s'estén per alguns dels espais més espectaculars, com la vall de Yosemite.

El foc amenaça l'àrea de Merced Grove, on hi més d'una quarantena de sequoies que superen els 50 metres d'alçada i que tenen prop de dos metres de diàmetre. El Departament Forestal i d'Incendis de Califòrnia informa que les flames afecten una zona de bosc i matolls molt seca, on hi ha prop de 1.900 bombers, ajudats per avions, incloent un avió cisterna, que treballen per controlar el foc. L'incendi es va originar per causes desconegudes al lloc conegut com Old Portal i ha obligat a desallotjar diversos habitatges i campaments.

L'estat de Califòrnia viu una sequera crònica des de fa gairebé tres anys, especialment l'àrea de San Francisco, pròxima al parc nacional de Yosemite. Durant els set primers mesos de l'any hi ha hagut 3.400 incendis de vegetació que han cremat més de 20.000 hectàrees. L'estiu passat, un gran foc va arrasar gairebé 70.000 hectàrees del parc.

Anar al contingut