Campanya de Cor Blau Cat contra el tràfic d'éssers humans.
Una fotografia fent un cor amb les mans simbolitza la lluita contra el tràfic d'éssers humans.
Barcelona

L'ONU demana més fermesa contra l'esclavitud del segle XXI

Aquest dimecres es commemora el primer Dia Mundial contra el Tràfic d'Éssers Humans

RedaccióActualitzat

Aquest dimecres es commemora per primera vegada el Dia Mundial contra el Tràfic d'Éssers Humans. La iniciativa forma part de la crida internacional de Nacions Unides, que encoratja la població a solidaritzar-se amb les víctimes d'aquest delicte. Es tracta d'un crim que combina molts diners en beneficis i poc risc per als seus autors. Davant d'aquesta situació, l'ONU ha fet una crida per lluitar amb més fermesa per acabar amb la que qualifica com "l'esclavitud del segle XXI".

"El problema d'aquest negoci criminal és que és realment global", apunta el director executiu de l'Oficina de Nacions Unides contra la Droga i el Delicte, Yuri Fedotov. "Això significa -segons Fedotov- que ningú és immune. Els beneficis criminals arriben als 32.000 milions de dòlars anuals. A més, sense grans riscos per als criminals que cometen aquest delicte."

Aquestes són algunes de les dades sobre el tràfic d'essers humans: el 76% de les víctimes són dones i nens -un 60% són dones i un 16% nenes-, el 24% són homes -un 11% nens-, el 27% de les víctimes són menors.

Aquí, el col·lectiu Cor Blau Cat promou una campanya en català que consisteix que cada participant s'ha de fotografiar fent un cor amb les mans i compartir la imatge a les xarxes socials. Totes les fotos es reenviaran a les Nacions Unides per crear un gran cor.

Segons l'ONU, 350.000 persones han estat víctimes de tràfic a països industrialitzats, tant per explotació laboral com sexual. Tot i aquesta xifra, es tracta d'un fenomen tan invisible que les dades són poc fiables. A Catalunya encara se'n saben pocs casos, però tant els cossos policials com les entitats que donen suport a les víctimes estan treballant per detectar-los.

Anar al contingut