Pedro Sánchez en el seu discurs al congrés del PSOE. (Foto: EFE)
Pedro Sánchez en el seu discurs al congrés del PSOE. (Foto: EFE)
Madrid

Pedro Sánchez: "Estaria bé que avui Mas retirés la data i la pregunta"

El secretari general del PSOE considera que seria "una notícia extraordinària" si Mas retirés la pregunta "trampa"

RedaccióActualitzat

El secretari general del PSOE, Pedro Sánchez, ha afirmat avui que "estaria bé" que el president de Catalunya, Artur Mas, anunciés després de la seva trobada d'avui amb el cap de l'executiu, Mariano Rajoy, que retira la pregunta "trampa" i la data per a la consulta sobiranista.

"Seria una notícia extraordinària", ha respost Sánchez, en ser preguntat pels periodistes si Mas no hauria de renunciar a convocar la consulta prevista per al 9 de novembre que ve com a primer pas per desembussar les relacions entre el govern espanyol i la Generalitat.

El nou líder socialista ha precisat que desconeix quin marge té el president català per fer-ho, però ha assegurat que "si pogués ho agrairíem tots, tant a Catalunya com la resta d'Espanya".

Ha insistit que Rajoy i Mas són dos líders cridats a entendre's, perquè "la crisi oberta a Catalunya és un problema, sobretot, d'Espanya" i ha subratllat que el president del govern espanyol està obligat a oferir una solució des de Madrid a "aquesta desconfiança que existeix en bona mesura en la societat catalana".

Sobre l'evasió fiscal confessada per l'expresident català Jordi Pujol, Sánchez ha criticat la "resposta de compassió" donada per Mas, a qui ha demanat "més contundència" política, perquè "semblava que Pujol estava demanant perdó per boca del president".

Anar al contingut