Representants de les comunitats jueva i musulmana resen davant el Museu Jueu de Brussel·les. (Foto: Reuters)
Representants de les comunitats jueva i musulmana resen davant el Museu Jueu de Brussel·les. (Foto: Reuters)
Brussel·les

Inculpen d'assassinat el presumpte autor de l'atac al Museu Jueu de Brussel·les

A Mehdi Nemmouche l'acusen d'haver matat una parella d'israelians, una dona francesa i un treballador belga

RedaccióActualitzat

La fiscalia belga ha inculpat d'"assassinat" Mehdi Nemmouche, el presumpte autor de l'atac al Museu Jueu de Brussel·les el 24 de maig, en què van morir quatre persones. El sospitós l'han acusat del "càrrec d'assassinat en un context terrorista i ha cursat una ordre de detenció", segons informa el fiscal.

Després de la seva extradició de França, Nemmouche va comparèixer dimarts davant la unitat antiterrorista de la policia federal de Brussel·les i d'un jutge instructor, però es va negar a prestar declaració. En un termini de cinc dies, l'inculpat passarà per la cambra del consell perquè es pronunciï sobre la prolongació de la seva detenció preventiva.

El presumpte assassí d'una parella d'israelians, una dona francesa i un treballador belga, l'empresonaran al centre penitenciari de Mons, al sud del país. Bèlgica estava pendent des de fa uns dies de rebre l'ordre definitiva del Tribunal Suprem francès, necessària abans del seu trasllat.

Mehdi Nemmouche és un delinqüent reincident i fitxat des de fa anys pels serveis secrets francesos per la seva radicalització religiosa constatada a la presó. El van detenir el 30 de maig a Marsella i fins ara ha estat a la presó de Bois d'Arcy, a prop de París.

Anar al contingut