La presidenta de l'ANC, Carme Forcadell, creu que la reunió Mas-Rajoy no ha canviat res.
Forcadell creu que la reunió Mas-Rajoy no ha canviat res.
Sant Joan Despí

L'ANC creu que la reunió Mas-Rajoy "no ha canviat res" i Societat Civil que ha estat "un punt d'inflexió"

Carme Forcadell diu que treballaran "amb més ganes perquè votarem i guanyarem", mentre que des del moviment antiindependentista celebren que hagin parlat de més coses que d'una "consulta agònica"

RedaccióActualitzat

L'Assemblea Nacional Catalana (ANC) ha aplaudit el diàleg entre Artur Mas i Mariano Rajoy, però ha constatat que "no ha canviat res" després de la reunió a La Moncloa. Per això, la presidenta del moviment independentista, Carme Forcadell, ha explicat a TV3 que continuaran "treballant encara amb més ganes perquè el 9-N estem segurs que votarem i guanyarem".

Davant del rebuig de Rajoy a permetre una consulta "il·legal", Forcadell ha argumentat que per ells la consulta és "absolutament legal" perquè es farà "d'acord amb la legitimitat catalana", és a dir, la llei de consulta, perquè "no podem fer la consulta d'acord amb la legitimitat espanyola, que és el que ens agradaria".

També en declaracions a TV3, el vicepresident primer del moviment contrari a la independència Societat Civil Catalana, Joaquim Coll, ha considerat la reunió "més positiva que negativa" perquè els dos presidents "han estat discutint durant dues hores i quart sobre qüestions com les infraestructures, i no pas sobre la consulta agònica del 9 de novembre". Coll creu que hi ha hagut "un punt d'inflexió".

Coll ha argumentat que la consulta és "il·legal en la mesura que no hi cap a la Constitució ni a l'Estatut" i ha afirmat que això "no és opinable". Respecte a l'escenari que vindrà, pensa que hi haurà una "teatralització de la consulta, que tothom sap que no es farà" i que, després del 9-N, hi haurà "l'agenda alternativa que Mas ha estat dissenyant avui".

NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut