Jordi Pujol durant unes vacances a Premià de Dalt
Jordi Pujol durant unes vacances a Premià de Dalt
Premià de Dalt

El PSC de Premià de Dalt demana que es retirin l'estàtua, el nom de la plaça i el títol de fill adoptiu a Jordi Pujol

A Tarragona, el PP demanarà que se li retiri la Medalla d'Or de la Ciutat, com passarà a Barcelona.

RedaccióActualitzat

El PSC de Premià de Dalt demana que es retirin l'estàtua, el nom de la plaça i el títol de fill adoptiu a l'expresident de la Generalitat Jordi Pujol. Els socialistes d'aquesta vila del Maresme, d'on és originària una part de la família Pujol, ja han entrat al registre de l'Ajuntament una petició en ferm en aquest sentit.

Es dóna la circumstància que el 2004 el PSC era a l'equip de govern quan va sorgir la iniciativa de dedicar una plaça i una estàtua a Jordi Pujol. Anys abans, el 1997, l'expresident va ser nomenat fill adoptiu de la vila.

Ara el PSC de Premià de Dalt considera que, davant els fets confessats pel mateix Pujol, ja no és mereixedor d'aquest reconeixement institucional i ciutadà.

A Barcelona i Tarragona, retirada de les medalles d'or de la ciutat

Un moviment similar hi ha hagut a Tarragona, on el grup municipal del PP té previst demanar en el pròxim ple que es retiri a l'expresident de la Generalitat la Medalla d'Or de la Ciutat que se li va concedir el 2006.

També a Barcelona, l'alcalde, Xavier Trias, va afirmar que demanaran a Pujol que torni la Medalla d'Or que li van atorgar el 1993, com havia reclamat el PSC liderat per Jaume Collboni.

Des del govern català ja van confirmar dimarts que Pujol perdria la Medalla d'Or que va rebre el 2007, a més de la pensió i les altres assignacions que tenia com a expresident.

Anar al contingut