Serguei Lavrov, ministre d'Exteriors rus.
El Ministeri d'Exteriors rus, encapçalat per Serguei Lavrov, avisa que els Estats Units sortiran perjudicats amb les sancions a Moscou. (Foto: Reuters)
Moscou

Moscou avisa que els Estats Units tindran "perjudicis reals i notoris" per sancionar Rússia

El Kremlin qualifica la política de Washington de "destructiva i miop" i remarca que Moscou actua de manera "independent" a Ucraïna

RedaccióActualitzat

Advertiment de Moscou a Washington després de la decisió dels Estats Units i de la Unió Europea d'acordar sancions econòmiques contra Rússia per la crisi ucraïnesa. El govern de Putin assegura que els Estats Units tindran "perjudicis reals i notoris" com a conseqüència del nou paquet de sancions contra Rússia "amb el pretext" de la seva política a Ucraïna.

Segons un comunicat del Ministeri d'Exteriors rus, Washington sortirà perjudicat per la seva actitud "destructiva i miop". El Kremlin també acusa l'administració nord-americana de "venjar-se de Rússia per la seva política independent" a Ucraïna.

Mentrestant, Brussel·les ja ha criticat les restriccions de Rússia a l'entrada de fruita i hortalisses de Polònia al seu mercat. La Comissió Europea ja ha dit que pensa prendre mesures si Moscou continua amb aquesta actitud.

El Banc de Rússia ha mostrat la seva disposició a donar suport a les entitats del país per protegir els clients i dipositants, davant la imposició de les noves sancions dels Estats Units i de Brussel·les. En tot cas, el banc central rus ha subratllat que les entitats funcionen amb absoluta normalitat i ofereixen als seus clients els serveis habituals, incloent-hi transferències i pagaments amb targetes de crèdit.

Anar al contingut