Miguel Ángel Pérez con Ferrán Latorre al camp base de l'Everest (2011). Foto: Darío Rodríguez/DESNIVEL
Alpinisme

Mor Miguel Ángel Pérez, alpinista català que va fer intent de cim al K2 amb Ferran Latorre

L'alpinista nascut a Barcelona Miguel Ángel Pérez ha estat trobat mort en el camp 4 després d'haver fet el cim del K2 aquest dimarts. L'alpinista va intentar fer cim dissabte passat juntament amb Ferran Latorre i altres alpinistes, però a 300 metres del cim va decidir retirar-se pel fred.

Actualitzat

L'alpinista nascut a Barcelona Miguel Ángel Pérez va estar trobat mort en la seva tenda en el camp 4 després d'haver fet el cim del K2 aquest dimarts. L'alpinista va intentar fer cim dissabte passat juntament amb Ferran Latorre i altres alpinistes, però a 300 metres del cim va decidir retirar-se pel fred.

Després de fer el cim, va haver de fer vivac per sobre del coll d'Ampolla, a uns 8.200 metres, va arribar al camp 4 en aparent bon estat, on aquest dimecres ha estat trobat mort.

Ferran Latorre va coincidir amb Miguel Ángel a la muntanya i hi va establir una bona amistat. Davant l'absència de notícies de Miquel Ángel, Latorre va organitzar un grup de rescat format per quatre alpinistes paquistanesos. Aquest grup esperava arribar al camp 4 aquest dimecres al migdia, però ha estat massa tard.

L'èxit del desè cim del K2 de Ferran Latorre s'ha esvaït per aquest tràgic succés, en paraules de Latorre després de l'acte de cerimònia que han celebrat en homenatge a Miguel Àngel Pérez: "Encara no em puc creure el que ha passat. El cim del K2, de tan sols fa dos dies, s'ha perdut en la meva memòria com un record inconcret i vaporós. El K2 que volia emportar-me a casa ha deixat d'existir, i ara és una altra cosa. Encara no sé ben bé quina, però una sensació estranya recórrer el meu cos des de fa dies".

Anar al contingut