Barcelona

El Festival Mas i Mas porta a Barcelona més de 300 concerts amb estils per a tots els gustos

El saxofonista cubà Paquito D'Rivera ha donat aquest dimecres el tret de sortida a la programació del festival amb 300 concerts en petit format que barregen música clàssica, jazz i influències afrollatines

RedaccióActualitzat

La XII edició del San Miguel Mas i Mas Festival ha arrencat aquest dimecres a la Sala Jamboree amb el concert del saxofonista i clarinetista cubà Paquito D'Rivera, que repetirà amb el seu sextet, durant cinc nits, amb dos concerts diaris fins diumenge 3 d'agost, quan oferirà la seva última actuació dins del festival acompanyat de la Jamboree Big Latin Band.

El festival dirigit per Pere Pons oferirà al llarg del mes d'agost 300 concerts, en concret del 30 de juliol al 29 d'agost, en passis repetits i en set espais diferents de la ciutat, que oferiran una àmplia programació amb barreja de diferents estils musicals: rock, pop, clàssica, jazz, flamenc, electrònica, soul o músiques d'arrel. Segons els organitzadors de l'esdeveniment, "la barreja entre música clàssica, jazz i influències afrollatines faran d'aquesta sèrie de concerts una cita memorable".

L'emblemàtica sala Jamboree estarà immersa en la música jazz ja que acollirà gran nombre de vocalistes de jazz i blues com el cantant i pianista Freddy Cole, germà de Nat King Cole, entre altres artistes. El Moog oferirà el techno de la mà de John Talabot o Marc Piñol, entre d'altres i el Tarantos Club oferirà els concerts de soul i funk. El Tarantos basa la seva programació en una proposta diària de 30 minuts de flamenc amb tres actuacions al dia.

El Palau de la Música oferirà concerts d'artistes del rock, el clàssic i el jazz des d'Alba Ventura a Mike Sánchez & Barcelona Big Blues Band amb Dani Nel·lo. El MUHBA (Museu d'Història de Barcelona) dedica la seva programació a concerts diaris de mitja hora amb localitats a 7 euros i amb músiques creades en èpoques de conflicte com a fil conductor. Sonaran composicions que van des de 1714 fins a la Gran Guerra, la Segona Guerra Mundial i la Guerra Civil espanyola.

En aquesta edició s'incorpora al festival el Born Centre Cultural amb el cicle "Sona el món i torna al Born" en forma de concerts els divendres i dissabtes, amb Maria del Mar Bonet i el guitarrista Borja Penalba en l'obertura del cicle amb poemes musicats de Vicent Estellés i Bartomeu Rosselló-Pòrcel.

A la plaça del Rei, la Banda Municipal de Barcelona, dirigida per Salvador Brotons, oferirà un concert inaugural aquest dijous a les 20.30 en un concert gratuït d'obres clàssiques de Beethoven, Txaikovski, Toldrà i del mateix director. El concert de clausura del festival se celebrarà al Palau de la Música el 29 d'agost amb Àloe Blacc, estrella del soul-funk, autor del gran èxit "Wake m'up", número 1 en un centenar de països.

 

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut