Pedro Alonso tindrà el repte d'eliminar aquesta malaltia en els propers 10 anys.
Pedro Alonso tindrà el repte d'eliminar aquesta malaltia en els propers 10 anys.
Madrid

Pedro Alonso serà el màxim responsable del programa contra la malària de l'OMS

El seu objectiu serà elaborar noves estratègies per eliminar aquesta malaltia en la propera dècada

RedaccióActualitzat

El fins ara director de l'Institut de Salut Global de Barcelona, Pedro Alonso, serà el nou director del Programa sobre Malària de l'Organització Mundial de la Salut (OMS). Alonso també és catedràtic i cap del servei de Medicina Tropical de l'Hospital Clínic de Barcelona i va ser guardonat amb el premi Príncep d'Astúries de Cooperació Internacional el 2008.

La seva carrera va començar fa més de 25 anys i els seus treballs s'han centrat en el desenvolupament de noves eines per a la prevenció i el tractament de la malària. Gràcies a aquesta tasca, l'any 2011 va entrar a formar part del Comitè Assessor de l'OMS en Polítiques de Malària i aquest mateix any ha estat elegit per dirigir el Comitè Científic de l'Estratègia Tècnica Mundial contra la Malària, que s'està elaborant en aquest moment.

La seva elecció com a director del programa és un reconeixement a tants anys de dedicació. A l'octubre s'incorporarà a la seu de l'OMS a Ginebra, per elaborar noves estratègies per eliminar aquesta malaltia en els propers 10 anys.

Anar al contingut