Barcelona

La junta de portaveus acorda que Jordi Pujol comparegui a partir del dos de setembre al Parlament

Tots els grups menys CiU demanen que l'expresident de la Generalitat doni explicacions en la comissió d'assumptes institucionals de la cambra

RedaccióActualitzat

La junta de portaveus del Parlament ha decidit que Jordi Pujol comparegui a la cambra catalana a primers de setembre per explicar per què durant més de trenta anys la seva família ha tingut comptes a l'estranger sense declarar. La compareixença seria a partir del dos de setembre en la Comissió d'Assumptes Institucionals, que aprovarà aquell dia la decisió dels grups. Han fet la petició tots els grups parlamentaris menys el de CiU, en una reunió extraordinària de la junta de portaveus celebrada aquest migdia, encara que els convergents no s'han oposat a la petició.

Tot i que les intervencions davant una comissió ordinària són voluntàries i, en conseqüència, Jordi Pujol no està obligat a donar explicacions davant el Parlament, el portaveu del grup de CiU, Jordi Turull, ha indicat que li consta "el respecte" que l'expresident té per la cambra catalana, a més de recalcar que "per coherència" els dirigents de la seva formació "sempre compareixen" quan és requerida la seva presència.

De fet, el vicesecretari general de coordinació institucional de Convergència, Lluís Corominas, ha afirmat aquest matí a "L'entrevista de l'estiu" a TV3 i al 3/24, que Jordi Pujol hauria d'anar al Parlament per aclarir el seu cas si el Parlament el crida, com així ha passat.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut