Víctor Grífols, el president de la companyia, a Los Angeles.
Víctor Grífols, el president de la companyia, a Los Angeles. (Foto: ACN)
Barcelona

Grífols incrementa els seus beneficis un 23%

La multinacional catalana ha guanyat 225 milions d'euros el primer semestre del 2014

RedaccióActualitzat

La multinacional farmacèutica catalana Grífols incrementa un 23% els seus beneficis respecte a l'any passat. El primer semestre d'aquest any, l'empresa ha guanyat uns 225 milions d'euros i ha augmentat la seva facturació un 17%, fins a arribar als 1.600 milions d'euros.

Aquests comptes inclouen la compra del negoci de diagnòstic a Novartis que Grífols va portar a terme aquest gener. Aquesta adquisició comporta que la divisió de diagnòstic suposi ja el 18% de les vendes de la companyia, malgrat que el 75% d'aquestes prové de la Divisió Bioscience. La major part de la facturació de la companyia ve de l'estranger, de països com els EUA i el Canadà.

Entre els plans de futur de Grífols, que compta amb filials comercials a 25 països, hi ha la previsió de crear noves filials a l'Índia, Indonèsia i Taiwan. Per altra banda, la multinacional acumula un deute total de 3.163,3 milions d'euros. Això és conseqüència de l'adquisició del seu competidor Talecris el 2010.

Grífols es dedica als hemoderivats, és a dir, als productes obtinguts pel processament del plasma sanguini (la part líquida de la sang, sense els glòbuls vermells ni els blancs).

 

Anar al contingut