El nou canvi de temps porta ruixats i tempestes

Divendres comencem l'agost amb el peu canviat: el temps es complica amb l'arribada de noves tempestes, que seran localment intenses i continuaran al llarg del cap de setmana, sobretot dissabte.

Actualitzat

Encetem l'agost amb canvi de temps. L'estiu vol continuar amb el seu comportament poc canònic i les típiques tempestes de finals de temporada estiuenca s'avancen un cop més. L'entrada d'una nova massa d'aire fred per les capes altes atmosfèriques és la responsable del nou episodi de pluges, que s'allargarà durant el cap de setmana.

Noves tempestes

Els ruixats han arribat una mica abans del previst. La primera banda de núvols avançava a primera hora de sud a nord, descarregant els primers xàfecs cap a ponent i al nord de la Catalunya central. A banda, hi havia núvols baixos a la costa central i a la Costa Daurada. El matí ha estat salpicat de xàfecs molt dispersos, que a migdia, es repartien pel nord-oest, l'extrem sud i punts del Maresme, la Selva i el Vallès Oriental.

El flux de núvols serà més general a partir del migdia, amb desenvolupament de ruixats i tempestes localment fortes, més extenses cap al nord de la Catalunya Central, entorn del Pirineu i el Prepirineu, però també amb risc de xàfecs més puntuals a punts de ponent o, fins i tot, al prelitoral i a les Terres de l'Ebre. El Servei Meteorològic de Catalunya ha emès un avís per intensitat de pluja i Protecció Civil ha posat en Prealerta el pla INUNCAT. 

Pel que fa a les temperatures, les mínimes han sigut més altes, sobretot cap a l'oest, amb pujades de fins a 6 o 7 graus en alguns indrets. Només han baixat a l'Alt Empordà. Les màximes no canviaran gaire, excepte en alguns punts on els xàfecs s'avancin i les facin davallar. També poden baixar una mica cap al litoral de les comarques de Tarragona i del sud de les de Barcelona, a causa dels núvols baixos.

El canvi de temps no arribarà a les Balears, on hi haurà més estones de sol que núvols. Al País Valencià, les tempestes apareixeran a les serralades interiors del nord, sobretot a l'entorn del Port.

I el cap de setmana...

Dissabte, en principi, es repetirà la dinàmica de pluges cap al nord, però l'aire fred s'endinsarà més cap a l'interior de Catalunya, fet que afavorirà el desenvolupament de tempestes més generals a la meitat oriental del país. Diumenge no farà net, però les pluges seran menys extenses i abundants.

 

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut