Barcelona

El jutge admet a tràmit la denúncia de Manos Limpias contra Jordi Pujol i Marta Ferrusola

El sindicat ultradretà els relaciona amb presumptes delictes de suborn, malversació de cabals públics, tràfic d'influències i blanqueig de capitals

RedaccióActualitzat

El jutjat d'instrucció número 31 de Barcelona ha admès a tràmit la denúncia interposada pel sindicat d'ultradreta Manos Limpias contra l'expresident de la Generalitat Jordi Pujol i la seva dona Marta Ferrusola.

Després que Pujol admetés que tenia diners a l'estranger des de feia 34 anys sense declarar a Hisenda, Manos Limpias creu que pot haver incorregut en set delictes diferents, com ara suborn, malversació de cabals públics, tràfic d'influències i blanqueig de capitals. A Marta Ferrusola l'han denunciat per suposada còmplice i encobridora. El sindicat demana al jutjat que citi a declarar l'expresident i la seva dona, i que es reclami a Hisenda les declaracions que ha fet el matrimoni els últims cinc anys.

En el seu escrit, Manos Limpias es refereix a un suposat informe del grup de la Policia Nacional contra delictes econòmics (UDEF) segons el qual durant l'etapa de govern de Pujol -que va estar entre 1980 i 2003 al capdavant de la Generalitat- es cobraven comissions del 4% per a l'adjudicació d'obra pública. L'informe aportat pel sindicat ultradretà diu que el 2,5% d'aquesta comissió hauria servit per finançar Convergència i l'altre 1,5% a les butxaques de la família Pujol.

El sindicat incideix en la seva denúncia que la Policia atribueix suposadament part dels diners que la família Pujol podria tenir en paradisos fiscals al cobrament sistemàtic de comissions il·legals per adjudicacions d'obres públiques durant l'etapa de govern de l'expresident. Manos Limpias recorda, a més, la denuncia pública que va fer al Parlament l'expresident de la Generalitat Pasqual Maragall, en el sentit que l'executiu de Jordi Pujol cobrava comissions del 3%: "Vostès tenen un problema que es diu 3 %", va deixar anar l'any 2005 el llavors president Maragall, dirigint-se a la bancada convergent.

 

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut